Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Köp två! Betala 37,5 miljarder för mycket"

Maud Olofsson.Foto: Roger Vikström
Hyllad annons. Här är annonsen om Maud Olofssons självbiografi som gör supersuccé på nätet. "Det är ett kul och satiriskt inlägg och inte alls politiskt", säger butikschefen Johan Zillén till tidningen Dagens Media.Foto: Facebook

Ingen har väl missat ståhejet kring förre Centerledaren Maud Olofsson och jätteaffären mellan statliga Vattenfall och nederländska Nuon för närmare 100 miljarder kronor.

Nu slår Akademibokhandeln på Center Syd i Löddeköpinge mynt av uppmärksamheten kring energibråket och kränger Olofssons självbiografi med dealen köp två - betala 37,5 miljarder för mycket.

– Det är ett kul och satiriskt inlägg och inte alls politiskt, säger butikschefen Johan Zillén till Dagens Media.

Succén på Akademibokhandelns Facebooksida är total. Personalen publicerade en bild på Maud Olofssons självbiografi "Jag är den jag är" med bildtexten: "Dagens Deal! Köp två! Betala 37,5 miljarder för mycket!" som är en tydlig passning till skandalen kring affären där Vattenfall 2009 köpte Nuon för 89 miljarder kronor.

Lästs av tiotusentals

Värdet på bolaget har sedan dess skrivits ned kraftigt och bidragit till att även Vattenfall gjorde en förlust på 15 miljarder förra året.

Sedan inlägget publicerades på onsdagen har det setts av över 30 000 människor och över 350 personer har delat det.

– Vi försöker alltid vara aktuella och roliga på vår sida, och det är inte första gången vi får stor spridning, säger Johan Zillén till Dagens Media.

Butikschefen Zillén understryker att inlägget inte är menat som ett politiskt ställningstagande varken för eller emot. Till Dagens Media säger han att målet är ha en lättsam och rolig ton mot kunderna, som verkar gilla annonsen. Flera personer hyllar annonsen och flera skämtar vidare i kommentarerna på Facebooksidan.

Känd för god humor

"Jag tar två. Folket betalar. Lugnt om jag gömmer huvudet i sanden och fortsätter plocka ut en stor lön ändå på skattebetalarnas bekostnad", skriver en.

På Maud Olofssons förlag, Wahlström & Widstrand, har man lagt märket till annonsen men vill inte närmare kommentera hur kul man tycker att det är.

– Jag känner ju Johan Zillén och han är känd för sin goda humor höll jag på att säga, men jag har inget att säga om detta. Det står honom fritt att uttrycka vad han vill i sociala medier, säger marknadsansvariga Klara Svennersjö till Dagens Media.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!