Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köp egen camping på den idylliska ön Ven

<p>Paret Berne och Ella Ljungqvist har drivit campingen i 25 år. Nu har de börjat se sig om efter en ny ägare. Men kemin måste stämma, säger de.</p>Foto: Britt-Mari Olsson/TT/Helsingborgs Dagblad
I campingen ingår både en campingplats och ett femtontal stugor med sammanlagt 80 bäddar.Foto: Valvet
Campingen har under många år varit ett populärt tillhåll för föreningar och för de hundratusentals turister som årligen besöker Ven. Foto: Valvet
I anläggningen ingår också kiosk, minigolfbana, boulebana, lekplats och egen badbrygga.Foto: Valvet

När Berne och Ella Ljungqvist kom till Vens camping för drygt två decennier sedan möttes de av högt oklippt gräs och ett par utedass.

Nu, 25 år senare, säljer de sitt livsverk för 10,3 miljoner kronor.

– Kemin är det viktigaste – annars driver vi den vidare, säger Berne Ljungqvist.

Vissa förknippar ön Ven med astronomen Tycho Brahe – andra ser den som en stilla oas.

Varje år besöker hundratusentals människor den populära ön i Öresund. Framförallt sommartid är Ven är populärt turistmål.

För Berne och Ella Ljungqvist började det med en promenad 1990. Paret hade precis köpt ett hus på ön när de vandrade förbi den då vildvuxna campingen.

– Jag har alltid varit en entreprenör så när jag blundade såg jag det framför mig, precis hur det skulle se ut, säger Berne Ljungqvist.

Resten är historia. Nu har de drivit Vens camping i 25 år och det har snarare blivit en livsstil än ett jobb.

Men ingenting varar för evigt.

– Redan för ett par år sedan började vi prata om att sälja, men varje gång har vi känt: Vi kör ett år till, säger Berne Ljungqvist.

Mark och hus

Sedan i somras letar de dock mer aktivt efter en köpare. Berne Ljungqvist har fylla 72 år och frun blir folkpensionär nästa höst. De känner båda att det kanske börjar vara dags att låta någon annan ta över.

– Men kemin är avgörande. Vi känner att det ska vara någon som vill behålla campingen så nära som den är i dag – en lugn och stillsam familjecamping.

Anläggningen omfattar en campingplats och ett femtontal stugor med sammanlagt 80 bäddar. Men här finns också en restaurang med över 200 platser – 130 av dem inomhus och 110 utomhus.

I köpet ingår också kiosk, minigolf, boulebana, lekplats, egen badbrygga, två stora fasta tält, med 24 sovplatser i varje, och en separat hygienbyggnad.

Över 50 000 kvadratmeter mark ingår också.

Tommy Håkansson, vid Valvet House of Business som säljer objektet, säger att flera redan har hört av sig och visat intresse för campingen. Men för att affären ska gå i lås måste flera bitar falla på plats.

– Det vi egentligen säljer här är en livsstil och man har verkligen möjlighet att göra sin egen grej av det, säger han.

Stor utvecklingspotential

Utvecklingspotentialen är stor, enligt Tommy Håkansson. I nuläget går det exempelvis inte att boka campingplats via internet, utan den som vill boka får ta upp telefonen och ringa.

– Och det är ju fullt ändå. Men där finns en del att göra och allt är inte helt "up to date" och mycket att utveckla.

Tommy Håkanssons förhoppning är att försäljningen kommer att vara i hamn under hösten.

– Så den som träder in har en bra startsträcka och kan gå bredvid de gamla ägarna och sedan vara helt rustad när säsongen drar i gång, säger han.

Berne och Ella Ljungqvist är samtidigt beredda på att driva campingen vidare ytterligare en säsong eller två.

– Antingen står köparen bakom hörnet eller så kör vi ett år till. Vi får se vad som händer, säger Berne Ljungqvist.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​