Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kontrollant till attack mot resenär: ”Du är jävligt ful”

Händelsen ägde rum på en av Skånetrafikens bussar. Foto: BILDBYRÅN

En biljettkontrollant spelades in när hon gick till verbal attack mot en resenär på en av Skånetrafikens bussar.

I inspelningen, som Sydsvenskan har tagit del av, säger kontrollanten bland annat:

– Tycker synd om dig för du är jävligt ful.

Det var på fredagsförmiddagen som ett ordkrig bröt ut på en av Skånetrafikens bussar – mellan en biljettkontrollant och en resenär.

Det började med att en yngre kille inte kunde bevisa sin ålder sedan han köpt en barnbiljett. 

Det fick en annan man, som enligt uppgift till Sydsvenskan ser ut att vara i 20-årsåldern, att bryta in och ifrågasätta kontrollanten.

Mannen ska ha påpekat att han tyckte att hon var otrevlig och något i stil med att hon ”beter sig som ett svin”, vilket fick kontrollanten att ilskna till. 

Spelades in i smyg

Kontrollanten säger åt mannen att gå av bussen.

När han svarar att han opponerar sig mot hennes sätt att bete sig går hon till verbal attack – och ett vittne börjar då spela in händelsen i smyg.

Kontrollanten hörs bland annat säga ”Lycka till med ditt misslyckade liv”, ”Tycker synd om dig för du är jävligt ful för den delen med” och ”Passa dig nästa gång du kallar mig svin, fattar du?”

När bussen stannade vid Triangeln i Malmö klev samtliga inblandade personer – den unga killen, mannen och kontrollanten – av.

”Inte okej någonstans”

Skånetrafiken svarar Sydsvenskan att man ser allvarligt på händelsen.

Mikael Thomasson, som är ansvarig för kontrollverksamheten på Skånetrafikens tåg och bussar, säger så här till tidningen:

– Det här är inte okej någonstans. Det är inte så här vi vill att våra resenärer ska bli bemötta. Gör man så här är man inte lämplig att vara kontrollant.

– Jag kommer att reda ut det här med företaget som vi anlitar. Jag ser allvarligt på detta. Det är ett viktigt yrke att kontrollera och man ska bli trevligt och korrekt bemött av våra kontrollanter, det är viktigt att understryka, säger Thomasson.