Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Konstigt värre på Malmöfestivalen

På Malmöfestivalen huserar Bid Draw i en vit container. Foto: / Fritz Schibli
Foto: / Fritz Schibli
Foto: / Fritz Schibli
Fredrik Persson och Ylva Almecrantz var tvåav dem som slog sig ner och lät bläcket flyta under torsdagen. Foto: / Fritz Schibli
Foto: / Fritz Schibli
Foto: / Fritz Schibli

Står langos dig upp i halsen?

Ringer rocken alltjämt i dina öron?

Drunknar du i folkhavet?

The Big Draw besöker Malmöfestivalen och erbjuder besökare en oas av lugn och kreativitet.

"En kan teckna med höger hand och en med vänster."

Medan konstnären Anna Brag ger tips för att starta i gång ett par tjejer slår sig ytterligare en grupp kvinnor ner vid bordet och fattar pennorna framför den vita containern på Hamngatan. Containerns insida är tapetserad av tidigare alster från dagen. Nu är bordet fyllt av koncentrerade amatörtecknande festivalspankulanter.

– Man får tid att tänka när man sitter och tecknar. Teckning kan förändra världen. Och det kan bli roliga möten med någon person som sitter mitt emot dig vid bordet eller någon av de konstnärer som finns här för att hjälpa till, säger Linnéa Jahn på Konstitutet som arrangerar The Big Draw under festivalen.

Foto: / Fritz Schibli

"Tack så mycket!"

En man reser sig från bordet och Helena Fernandés-Cavada. De senaste minuterna har de delat över ett från början vitt ark. Nu har de tillsammans gjort arket till en bild.

– Vi diskuterade genom form, vi triggade varandra. Man kan verkligen kommunicera genom teckning, det funkar faktiskt. Även om man kan vara lite blyg i början, säger Helena Fernandés-Cavada.

Foto: / Fritz Schibli

The Big Draw håller kreativ låda torsdagen och fredagen. Eventet i Malmö är en del av tecknarfestivalen The Big Draw som startade i England för över 15 år sedan. I dag är det en årlig festival som spridigt sig till över 20 länder runtomkring i världen.

– Det är många som bara kommer förbi och sätter sig. Och vi har haft en del grupper här, säger Kristian Körner från Konstitutet.

Foto: / Fritz Schibli

Ylva Almecrantz och Fredrik Persson har precis gett sig i kast med utmaningen att teckna med fel hand. Att ta en paus från langos och rock var inte planerat.

– Langos blir det nog snarare i kväll. Och rock är det nog inte så mycket av så här dags, säger Fredrik Persson.

På tillfälligt besök:

Vad? Tecknarfestivalen The Big Draw är öppen för alla och arrangeras av Konstitutet på Malmöfestivalen.

Var? På Hamngatan i Malmö

När? Torsdag och fredag mellan klockan 11-19

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!