Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hunden Oskar offer för Hells Angels-konflikten

Mikkel Midtgaard Søder var tidigare medlem i Hells Angels på Amager i Köpenhamn.Foto: Topnews

En intern konflikt inom Hells Angels har blossat upp i Köpenhamn. 

En vild skottlossning i januari slutade med att en Hells Angels-medlem flydde i en stulen bil – och att en 15-årig labrador blev bortförd. 

Nu är den förra HA-medlemmen Mikkel Midtgaard Søder, 31, efterlyst av polisen. Han misstänks ligga bakom skottlossningen och anses vara mycket farlig. 

Den 28 januari inträffade en våldsam och uppmärksammad skottlossning i den lilla danska byn Plejelt som ligger 10 kilometer väster om Helsingör. 

 

FLER BILDER på topnews.se 

 

Ulla Thomsen som bor i Plejelt var i full färd med att bära in sina matvaror från bilen när en man kom inspringande på hennes gård. 

– Han kom i full fart och ropade 'Hjälp mig! Hjälp mig!', har Ulla Thomsen berättat för Ekstrabladet. 

Mannen sprang mot Ulla Thomsens bil som stod utanför huset och gick på tomgång medan Ulla bar in varorna. 

– Han hoppade in i bilen och backade ut våldsamt. När han kom ut på vägen klev två personer ut ur en annan bil och började skjuta ett antal skott mot min bil som for i väg i hög hastighet. 

Kvar på gården stod Ulla Thomsen. I den flyende bilens baksäte låg hennes hund Oskar, en 15-årig labrador. 

FLER NYHETER OCH TV-KLIPP PÅ TOPNEWS 

Det var i den lilla danska byn Plejelt, 10 kilometer väster om Helsingör, som den våldsamma skottlossningen ägde rum. Foto: Topnews.

Spricka i Hells Angels

Tre månader senare känner sig polisen säkra på vem som låg bakom skottlossningen i Plejelt och har efterlyst 31-årige Mikkel Midtgaard Søder som är en känd profil inom danska kriminella mc-kretsar. 

Både han och mannen som flydde i den stulna bilen tillhörde en tajt krets av personer som blev medlemmar i Hells Angels samtidigt. De hade tidigare tillhört Bandidos men efter att ha hoppat av var de välkomna till Hells Angels avdelning på Amager utanför Köpenhamn. 

Men enligt uppgifter till Ekstrabladet har det nu uppstått en konflikt inom Hells Angels och det är den som ska vara orsaken till skottlossningen. Den 29-årige mannen som flydde för sitt liv i den stulna bilden den 29 januari är fortfarande medlem i Hells Angels, Mikkel Midtgaard Søder är det inte. 

Det är enligt Ekstrabladet fortfarande ovisst varför konflikten inom Hells Angels har uppstått. Och Nordsjällands polis vill inte uttala sig i ärendet. 

Mikkel Midtgaard Søder, 31, är efterlyst av den danska polisen efter den våldsamma skottlossningen. Foto: Polisen

Har ett kriminellt förflutet

Men polisen går nu ut med namn och bild på Mikkel Midtgaard Søder, han är efterlyst över hela Danmark. 

Enligt polisen har Mikkel Midtgaard Søder varit medveten om att han har varit eftersökt och har fått veta att han skulle efterlysas med namn och bild om han inte hörde av sig till polisen, det har han inte gjort.

Mikkel Midtgaard Søder har ett digert kriminellt förflutet. Enligt Ekstrabladet är han straffad minst 17 gånger för grovt våld, rån, stöld och utpressning. Senast han dömdes hade han deltagit i ett bankrån i den lilla danska staden Kongsted. 

I sin efterlysning av Mikkel Midtgaard Søder skriver polisen att han kan vara farlig.

”Vi uppmanar därför att man kontaktar polisen i stället för att närma sig honom, om man ser honom”, står det i polisens pressmeddelande. 

Det är inte känt om Mikkel Midtgaard Søder misstänks befinna sig på svensk mark.

När 15-årige labradoren Oskar försvann publicerade polisen den här bilden för att få tips. Oskar återfanns ett dygn senare. Foto: Polisen/Privat
Plejelt ligger utanför Helsingör.

”Han hade varit väluppfostrad”

Den 29-åriga mannen som flydde för sitt liv när Mikkel Midtgaard Søder och en person till gick till attack klarade sig utan skador. 

Men enligt mannens advokat fick han en chock när han upptäckte att den 15-åriga labradoren Oskar låg i baksätet på bilen han precis hade stulit. 

– Han hade ingen aning om att det fanns en hund i bilen. Han fick dåligt samvete och valde att kontakta advokaten som i sin tur kontaktade polisen, förklarade Dyre Sønnicksen, inre befäl vid polisen i Nordsjälland då. 

Bilen påträffades i Helsingör. Enligt Dyre Sønnicksen satt Oskar och skakade efter att ha varit inspärrad i mer än ett dygn.

– Han hade varit väldigt väluppfostrad. När han släpptes ut gick han direkt och kissade. Han hade inte kissat i bilen.

Oskars ägare blev lättade och glada när Oskar hittades men berättar nu för Ekstrabladet att de varit tvungna att avliva honom efter händelsen. 

– Trots allt är jag ändå glad för att han som stal min bil i alla fall ledde oss till Oskar igen, säger Ulla Thomsen.