Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konditor skänker kakor till de äldre

Robin Falck driver Rockos konditori i Karlshamn.
Foto: Privat
Han hoppas att fler konditorier ska skänka överblivna kakor i stället för att slänga dem.
Foto: Privat

Robin Falck, 27, slänger inte överblivna kakor och bullar från sitt konditori.

I stället skänker han dem till äldreboenden.

– De äldre är värda det, de har byggt upp Sverige, säger han.

Att ta vara på resurserna och slänga så lite som möjligt har konditorn Robin Falck i Karlshamn fått med sig från barndomen.

– Jag hatar att slänga saker. Jag har lärt mig av min mormor och mina föräldrar att man aldrig ska slänga något som man kan äta. Så jag tänkte, hur gör vi bäst detta?

I december förra året började han helt enkelt köra ut kakor och bullar som blivit över från dagen till äldreboenden i Karlshamn. Sen dess har det bara fortsatt.

"Härligt att se hur glada de blir"

Och mottagandet har blivit enormt. De äldre har blivit överlyckliga över hans initiativ.

– Mottagandet är otroligt. Jag hade aldrig trott att det skulle bli så stort men det är otroligt kul att få den uppskattningen. Det är härligt att se hur glada de äldre blir när jag kommer. De är vana att fika så då borde de få lite kakor. Det är det lilla jag kan göra, säger Robin Falck.

Hoppas att fler ska ta efter

Elsa Karlsson bor på äldreboendet Solrosen i Karlshamn.

– Att en så ung människa tänker på de gamla och kommer med kakor tycker jag är enastående, säger hon till SVT Nyheter Blekinge, som var först med nyheten.

Normalt slänger konditorier de kakor och bakelser som blir över från dagen men Robin Falck hoppas att fler konditorier ska följa i hans spår och skänka i stället för att slänga.

– Jag vet vilka mängder som slängs. Det känns mycket bättre att skänka än att slänga. Det är självklart för mig att inte slänga, det är ett slöseri.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!