Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kommunens förslag: Låt alla äldre åka gratis buss

En buss i Stockholm.Foto: HASSE HOLMBERG / FOTOGRAFERNA HOLMBERG TT NYHETSBYRÅN
Förslaget gäller Karlskronas kollektivtrafik.Foto: SHUTTERSTOCK

I Karlskrona vill man att äldre ska få åka gratis i kollektivtrafiken under lågtrafik.

Under tisdagskvällen lade kommunstyrelsen fram förslaget.

– Vi tycker det är bättre att låta äldre personer få åka gratis än att bussarna ska gå tomma, säger kommunalrådet Sandra Bizzozero (S), till BLT. 

Den styrande minoriteten i Karlskrona, bestående av Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet, fick under tisdagskvällen gehör för sitt förslag att låta äldre åka gratis i kollektivtrafiken, skriver BLT.

– Vi tycker det är bättre att låta äldre personer få åka gratis än att bussarna ska gå tomma, säger kommunalrådet Sandra Bizzozero (S), till tidningen.

”Bättre än tomma bussar”

Tanken är att ändringen inte ska kosta så mycket för kommunen, då kollektivtrafiken under lågtrafik redan har bussar som kör efter tidtabell.

– Det finns bättre sätt att använda kollektivtrafiken än att låta bussarna köra tomma. Då kan vi lika gärna erbjuda kommunens äldre en möjlighet att åka gratis, säger Börje Dovstad (L), till BLT.