Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kommunens fina gåva: Bjuder på gratis bröllop

Den 14 februari kan den som vill viga sig borgerligt i Sölvesborg helt gratis. Foto: CRISTOPHER BENITAH / OVERTID
Både föranmälda och spontana vigslar går bra i Sölvesborgs tingshus den 14 februari. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / EXPRESSEN

Sölvesborg kommun bjuder på vigsel, blommor och lokal till den som vill gifta sig på alla hjärtans dag.

– Kom som du är. Vill man viga sig i hemlighet går det bra, vill man ha sina vänner och familj där går det också bra, säger kommunikatören Charlotte Pettersson.

Under årets alla hjärtans dag slår Sölvesborgs kommun på stort. Den 14 februari kan den som behagar viga sig borgerligt i Listers Härads Tingshus utan några som helst kostnader.

Kommunen bjuder inte bara på vigseln, även brudbukett och lokal finnas gratis på plats mellan klockan 15 och 17 på alla hjärtans dag rapporterade SVT tidigare.

– Vi har ett fint tingshus som nyligen restaurerats. Det är en vacker byggnad som vi vill att våra invånare ska utnyttja mer till högtidliga tillfällen som bröllop och dop, säger kommunens kommunikatör Charlotte Pettersson. 

 

LÄS MER: Ingen rockfestival utan... tio bröllop 

 

Alla välkomna – spontant som föranmält

För att genomföra bröllopet finns en hake – samtliga blivande par måste ha en godkänd hindersprövning hos Skatteverket innan vigseln. 

– Det går att anmäla sig före, men om man känner sig spontan är det bara att droppa in. Så länge man har sina papper klara fungerar vilket som, säger Charlotte Pettersson och tillägger: 

– Vi välkomnar alla. Kom som du är – vill man viga sig i hemlighet går det bra, vill man ha sina vänner och familj där går det också bra. 

Kommunen hoppas att initiativet lockar mycket folk. Det är första gången Sölvesborg satsar extra på alla hjärtans dag. Utöver gratis vigsel kommer Sölvesborgsbron, Europas längsta cykelbro, att lysas upp i kärlekens färger – samt en "pussplats" instiftas. 

– Vi har planer på en pussplats nere i stan. Vi kommer att belysa platsen med fina dekorationer och en skylt som uppmanar folk till att stanna en stund för att pussas, säger Charlotte Pettersson om kärleksfirandet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!