Den 14 februari kan den som vill viga sig borgerligt i Sölvesborg helt gratis. Foto: CRISTOPHER BENITAH / OVERTIDDen 14 februari kan den som vill viga sig borgerligt i Sölvesborg helt gratis. Foto: CRISTOPHER BENITAH / OVERTID
Den 14 februari kan den som vill viga sig borgerligt i Sölvesborg helt gratis.  Foto: CRISTOPHER BENITAH / OVERTID
Både föranmälda och spontana vigslar går bra i Sölvesborgs tingshus den 14 februari. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / EXPRESSENBåde föranmälda och spontana vigslar går bra i Sölvesborgs tingshus den 14 februari. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / EXPRESSEN
Både föranmälda och spontana vigslar går bra i Sölvesborgs tingshus den 14 februari.  Foto: ANNA-KARIN NILSSON / EXPRESSEN

Kommunens fina gåva: Bjuder på gratis bröllop

Publicerad

Sölvesborg kommun bjuder på vigsel, blommor och lokal till den som vill gifta sig på alla hjärtans dag.

– Kom som du är. Vill man viga sig i hemlighet går det bra, vill man ha sina vänner och familj där går det också bra, säger kommunikatören Charlotte Pettersson.

Under årets alla hjärtans dag slår Sölvesborgs kommun på stort. Den 14 februari kan den som behagar viga sig borgerligt i Listers Härads Tingshus utan några som helst kostnader.

Kommunen bjuder inte bara på vigseln, även brudbukett och lokal finnas gratis på plats mellan klockan 15 och 17 på alla hjärtans dag rapporterade SVT tidigare.

– Vi har ett fint tingshus som nyligen restaurerats. Det är en vacker byggnad som vi vill att våra invånare ska utnyttja mer till högtidliga tillfällen som bröllop och dop, säger kommunens kommunikatör Charlotte Pettersson. 

 

LÄS MER: Ingen rockfestival utan... tio bröllop 

 

Alla välkomna – spontant som föranmält

För att genomföra bröllopet finns en hake – samtliga blivande par måste ha en godkänd hindersprövning hos Skatteverket innan vigseln. 

– Det går att anmäla sig före, men om man känner sig spontan är det bara att droppa in. Så länge man har sina papper klara fungerar vilket som, säger Charlotte Pettersson och tillägger: 

– Vi välkomnar alla. Kom som du är – vill man viga sig i hemlighet går det bra, vill man ha sina vänner och familj där går det också bra. 

Kommunen hoppas att initiativet lockar mycket folk. Det är första gången Sölvesborg satsar extra på alla hjärtans dag. Utöver gratis vigsel kommer Sölvesborgsbron, Europas längsta cykelbro, att lysas upp i kärlekens färger – samt en "pussplats" instiftas. 

– Vi har planer på en pussplats nere i stan. Vi kommer att belysa platsen med fina dekorationer och en skylt som uppmanar folk till att stanna en stund för att pussas, säger Charlotte Pettersson om kärleksfirandet.

Relaterade ämnen
Moa Lindstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag