Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kommunen hotade med kollektivt straff för skräp

Dagens toppnyheter – inrikes
Skräpet är ett stort problem i Hylte. Arkivbild.Foto: NTB scanpix
Nedskräpningen ska lösas med information och utbildningsinsatser. Arkivbild.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Boende i Hylte hotades med att behöva betala en kollektiv straffavgift om problemen med nedskräpning fortsatte.

Men nu drar kommunen tillbaka utskicket.

– Det blev lite olyckligt, säger Charlotta Lindahl, vd på Hyltebostäder, till SVT Nyheter Halland.

I ett område i Hylte har det den senaste tiden varit stora problem med nedskräpning. Det gick så långt att det kommunala bostadsbolaget Hyltebostäder hotade boende med att behöva betala en faktura på 50 kronor om problemet fortsatte – oavsett om personen hade skräpat ner eller inte.

Men det var ett felaktigt utskick, menar vd:n Charlotta Lindahl.

– Vi har ett stort problem med sophanteringen men det är ju så att man inte får lov att skicka en kollektiv bestraffning. Det är därför vi drar tillbaka det. Det skulle givetvis förankrats hos mig först, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Lindahl säger samtidigt att nedskräpningen har orsakat frustration bland medarbetare och hyresgäster. För att lösa problemet ska kommunen nu satsa på information och utbildningar i stället för bestraffning.

– Vi ber om ursäkt för den oro som utskicket skapat. Vi är måna om att skapa trivsamma miljöer kring våra fastigheter, säger Charlotta Lindahl till SVT.