15-åringen dödades på skolan på måndagen. Foto: Jens Christian/topnews.se15-åringen dödades på skolan på måndagen. Foto: Jens Christian/topnews.se
15-åringen dödades på skolan på måndagen. Foto: Jens Christian/topnews.se
Kommunen höll krismöte efter dådet. Foto: Jens Christian/topnews.seKommunen höll krismöte efter dådet. Foto: Jens Christian/topnews.se
Kommunen höll krismöte efter dådet. Foto: Jens Christian/topnews.se

Kommunen höll krismöte efter dådet

Publicerad

Efter att elev knivdödats på Göingeskolan i Broby har kommunen hållit krismöte.

– Mina känslor och tankar går till familjen, säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Under eftermiddagen hölls krismöte på skolan med kommunalråd, oppositionsråd, rektor, skolchef, kommunchef och annan personal.

– Det är viktigt för mig att visa stöd här, ge stöd till elever, föräldrar och personal. Vi har aktiverat olika krisplaner. Det är viktigt med samtal, att chocken lägger sig och att vi kan gå vidare med det här. Det är väldigt beklagligt och sorgligt, framför allt med pojken som tragiskt avled på sjukhus, säger Patric Åberg.

"Samtal behövs"

Skolan håller öppet under kvällen och har personal på plats. Även kyrkan har personal där.

– Självklart ska en elev känna sig trygg, det är deras arbetsplats, deras skola. Det hoppas jag att vi kan återuppbygga, det arbetet börjar nu. Jag tror att det är samtal som behövs där man lyssnar av elevers och föräldrars upplevelser av detta. Det är via samtal och en öppenhet för hur människor känner som jag tror att vi kan vända det här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag