Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kommunen delade ut kondomer på mässan

Trelleborgs kommun delar ut kondomer på Kvalitetsmässan i Göteborg.
Foto: RFSU
Mässbesökaren Andreas Larsson tyckte att kondomen och den medföljande kommentaren var ett märkligt jippo från kommunens sida.

Trelleborgs kommun är på Kvalitetsmässan i Göteborg.

Där delar de ut kondomer – vilket inte faller alla i smaken.

– "Det är ju konferens" sa han, säger mässbesökaren Andreas Larsson som inte uppskattade tilltaget.

Just nu pågår Kvalitetsmässan i Göteborg, och bland annat är personal från Trelleborgs kommun på plats.

Mässbesökaren Andreas Larsson blev erbjuden en kondom av en representant i samband med att han fick en påse med en slogan på.

"Ja, det är ju konferens" ska personen ha sagt.

– Varpå jag sa: javisst är det det, men själv är jag lyckligt gift och min fru är hemma. Då sa han "Det har väl inte hindrat någon", säger Andreas Larsson.

– Jag sa: jo, mig hindrar det, och gick därifrån.

Har inget emot kondomer

Andreas Larsson påpekar att han inte har något emot kondomer, men att han tycker äktenskapet är värt att försvara.

– Det är därför jag gjorde en sak av det här på Facebook, där jag skrev att när jag gifte mig för tio år sen lovade jag i nöd och lust att vara trogen. För mig är inte en konferens en ursäkt för att använda en kondom tillsammans med någon annan, säger han.

– Vad är det för målgrupp, vi är inte på Roskildefestivalen liksom.

"Förstår inte strategin"

Andreas Larsson är övertygad om att personen som delade ut kondomen la till kommentaren som ett skämt, men tycker att det lämnade en besk eftersmak. Han är också tveksam till att Trelleborg delar ut kondomer på Kvalitetsmässan.

– Jag tycker nog att de ska ifrågasätta syftet med att dela ut en kondom i ett sammanhang som Kvalitetsmässan, det tycker jag faktiskt. Jag förstår inte riktigt strategin bakom det ärligt talat, säger Andreas Larsson.

"Märkligt uttalande"

Chefen för arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun, Cecilia Lejon, säger till Trelleborgs Allehanda att hon ska höra sig för om situationen.

– Det är ett märkligt uttalande och ytterst olyckligt. Det är självklart ingen åsikt som kommunen står bakom, säger hon.

Däremot ser hon inga problem med kondompresenten i sig.

– Det handlar om ett ansvarstagande och är något positivt tycker jag, säger hon till Trelleborgs Allehanda som också var först att skriva om händelsen.