Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kommunalråd vill stoppa fredagsbön i Brunnsparken

Foto: CALUVA FOTO MIKAEL JOHANSSON / CALUVA FOTO
Foto: Mikael Gustafsson/N/TT / Copyright (C) Mikael Gustafsson/N/IBL bildbyra. D
Kommunalrådet Roger Fredriksson är kritisk till att Islamiska föreningen beviljats tillstånd att hålla fredagsbön i Brunnsparken.Foto: MIKAEL JOHANSSON / CALUVA / Mikael Gustavsson/TT

Beskedet att Islamiska kulturföreningen beviljats tillstånd att arrangera fredagsbön i Brunnsparken i Ronneby har skapat starka reaktioner, rapporterar Sydöstran.  

Kommunalrådet Roger Fredriksson arbetar nu för att bönen stoppas. 

– Man bör fundera på hur man utövar sin religion, säger han till tidningen. 

Det var i förra veckan som Islamiska kulturföreningen beviljades tillstånd av polisen att utföra fredagsbön i kulturhuset Brunnshallarna i Brunnsparken.

Detta för att minska risken för smittspridning av covid-19. 

Tillståndet har dock väckt starka reaktioner. 

– Jag tycker att Brunnsparken ska vara en religionsfri park, som vi inte ska upplåta till den här typen av stadigvarande verksamhet, säger kommunalråd Roger Fredriksson (M), till Sydöstran.

Mellan kl 13-14 om fredagarna kommer det hållas bön i Brunnsparken. Bild från annat tillfälle.Foto: Shutterstock

Tillståndet som föreningen fått beviljat löper fram till siste september, men Fredriksson vill få det upphävt tidigare. 

– Jag står fortfarande för religionsfrihet. Men vill man integreras i Sverige, då ska man ha klart för sig att vi är ett sekulariserat samhälle. Man bör fundera på hur man utövar sin religion, säger han till tidningen. 

Fredriksson är inte den enda som reagerat. Tidigare har även Sverigedemokraterna kritiserat beslutet. I en debattartikel i Sydöstran skriver de att Brunnsparken inte ska användas till ”högtalarsända religiösa gudstjänster”.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!