Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kommun avråder från allt badande – igen

Badsugna Malmöbor får lämna stan om de vill göra ett svalkande strandbesök. 

Malmö stad avråder nämligen från allt bada vid stränderna på grund av den pågående algblomningen. 

”När prover visar att det är okej att bada igen kommer vi meddela det,” skriver Malmö stad i ett pressmeddelande

Det är återigen svart flagg vid alla Malmös stränder och badplatser, vilket Sveriges Radio P4 var först att rapportera om. 

Det innebär att kommuner avråder från allt badande just nu.

Beskedet kommer efter att nya provtagningar visat på algblomning och därmed giftiga cyanobakterier vid Malmös många badplatser.

De drabbade stränderna är Klagshamnsstranden, Ribersborgsstranden, Ribersborgs handikappbad, Scaniabadet (Västra Hamnen), Sibbarps saltsjöbad, Sibbarpsstranden och Sundspromenaden (Västra Hamnen).

Kommer ta nya prover

Det är oklart hur länge Malmö stad kommer fortsätta avråda från att bada vid stränderna. Nya provtagningar kommer att genomföras, som därefter får visa om det är säkert att bada i havet eller inte.

”När prover visar att det är okej att bada igen kommer vi meddela det,” skriver Malmö stad i sitt pressmeddelande.

Malmö stads avrådan kommer emellertid i samband med att Sverige är på väg mot en värmebölja, och lokalt förväntas temperaturer på upp emot 30 grader fram tills mitten på nästa vecka.