Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Komikernas shower ställs in: ”Upp och ner”

Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN
Foto: © Robert Eldrim, Medljus

Turnéer och föreställningar blir inställda – och vardagen förändras för komikerna. 

För Femina berättar Jonatan Unge, Petrina Solange och Carl Stanley om vad de gör nu. 

– Vi får hålla ut ett tag. Det är inte svårare än så, säger Carl Stanley. 

Komikern Jonatan Unge, bosatt i Malmö, hann inleda sin turné med föreställningen ”SEMST”. Efter två veckor hindrade coronavirusets utbredning den dock från att fortsätta i vår. 

För Femina berättar Jonatan Unge att hans vardag är ungefär som innan – men han har börjat gå promenader. Viruset har haft en ”irriterande bra påverkan” på honom, säger han. 

Men han säger också till Femina att han oroar sig. 

– Jag är väldigt mycket upp och ner just nu – jag oroar mig över mina föräldrar, över att hela världen går i konkurs.

Jonatan Unge tävlade med sin mamma Cecilia Hagen i På Spåret i vintras.Foto: SVT / SVT Pressbild

Flera program spelas in utan publik 

Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 500 personer får stora konsekvenser för den svenska underhållningsbranschen. Flera artister har ställt in sina turnér.

TV4 och SVT har valt att inte spela in några program inför publik och i Malmö har Operan ställt in sina föreställningar. 

Men Petrina Solange, som driver ståuppklubben ”Under jord” i Malmö, kör vidare – om än i mindre skala. Klubben är fortfarande öppen,men har nu bara ett 40-tal platser berättar hon för Femina. 

– Det blir mer intimt nu. Det är skönt att kunna ha kvar någon form av det vardagliga. Jag tror att det blir en andningspaus för de som går dit, säger hon till tidningen. 

Carl Stanley, som kommer från Helsingborg, säger att han stillar sin scenabstinens med poddar och live-sändningar. 

Men han tror inte på att live-sända sin stand-up. 

– Publiken är en så himla viktig del i standup. Det är som att spela fotboll utan boll. Man kan skoja online, men det blir inte standup utan kontakten med publiken. Men vi får hålla ut ett tag. Det är inte svårare än så, säger han till Femina.