Kometkarriär – från Skåne till Hollywood

Caroline Ravn beskriver sitt scenframträdande som "gamla klassiker med färg som gör att de får helt nytt liv".
"Tänk dig 80-talstrolleri som du har analyserat, vänt på ändan och sen gjort till något helt nytt. Gamla nummer med helt unika presentationer", säger hon.

För ett år sedan sade Caroline Ravn upp sig från jobbet för att satsa på en karriär som trollkonstnär.

Sedan dess har allt gått i raketfart och om ett par månader äntrar den 24-åriga skånskan scenen på klassiska The Magic Castle i Hollywood.

– Det är så stort att det inte finns, säger Caroline Ravn till Kvällsposten.

Det har gått fort för Carolina Ravn, 24, från Höganäs.

För ett år sedan sa hon upp sig från sitt jobb för att satsa helhjärtat på trollerikarriären.

Då var hennes mesta erfarenhet en tre dagar lång intensivkurs av mentorn och coachen Tom Stone.

Ja, förutom åren då hon var riktigt liten.

– Jag började egentligen som treåring. Min farfar lärde mig att trolla, han var professionell boxare men höll på med trolleri också. Han dog när jag var åtta och med honom dog trolleriet för mig.

Först 15 år senare återuppväcktes intresset. På en fest för två år sedan träffade Caroline en trollkarl på en firmafest. Genast avslöjade hon den erfarne trollkarlens trick och han uppmuntrade henne att ta upp trollandet igen.

– Ett år senare var jag på The Magic Bar i Stockholm och där körde jag ett korttrick för Tom Stone, som sa: "Du, ring mig". Så jag gjorde det och sen flög han ner till Höganäs och bodde hos mig i tre dagar.

"Trolleri i världsklass"

Två månader senare sa Caroline upp sig och nu rullar kometkarriären vidare. I april bär det av till USA, först Texas och sedan, månaden efter, ska hon uppträda på The Magic Castle i Hollywood.

– Folk kommer dit från hela världen för att se trolleri i världsklass, säger Carolina som förklarar hur det gick till när hon fick ett gig på den klassiska trolleriklubben.

– I mitten på november var jag på The International Magic Convention i London och där träffade jag en man som hette Jonathan Pendragon som är jättestor inom trollerivärlden, han håller på med illusioner och stora trick. Han råkar vara gift med Wes som är dotter till ägarna till The Magic Castle.

Caroline tillbringade ett par magiska dagar med Jonathan Pendragon och det slutade med att den kände trollkarlen bjöd in henne att uppträda i Hollywood.

– Sen dess har det bara varit att skrapa ihop nytt material.

– Det känns jättekonstigt. När jag gjorde en intervju med lokaltidningen i somras så sa jag att jag skulle vilja till Magic Castle inom tio år, men att jag skulle kämpa för att vara där inom fem. Nu är jag där på mindre än ett år, det känns fantastiskt.

Är du nervös?

– Jätte! Men jag har så mycket stöd av de andra trollkarlarna, det är en fantastisk värld, verkligen! Jag vet inte om det handlar om att man aldrig avslöjar trollkarlarnas hemligheter, det kanske är det som gör att vi håller ihop så som vi gör.

"Inte jätte-highlife"

Caroline Ravn beskriver sitt scenframträdande som "gamla klassiker med färg som gör att de får helt nytt liv".

– Tänk dig 80-talstrolleri som du har analyserat, vänt på ändan och sen gjort till något helt nytt. Gamla nummer med helt unika presentationer, säger hon.

Ett år har gått sedan hon satsade helhjärtat och även om det är tufft emellanåt, så ångrar sig Caroline inte.

– Det är inte jätte-highlife just nu, men det är väl så när det är lågkonjunktur: det första man drar ner på är underhållning. Men jag har haft väldigt mycket tur, dels för att jag är så kreativ och sen råkar jag vara kvinna i en otroligt mansdominerad värld i den här genustiden. Det har funkat väldigt smidigt, men jag måste ju fortfarande leverera lika bra som killarna. Det har varit väldigt kämpigt att möta förväntningarna som finns på en, men jag tycker det har funkat bra.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!