Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kom in drogad till jobbet – får prövotid

En sjuksköterska i Karlskrona sluddrade och förblev liggandes över tangentbordet under ett arbetspass.

Det visade sig att han var kraftigt påverkad av lugnande mediciner.

Nu döms han till tre års prövotid efter beslut från inspektionen för vård och omsorg.

Det var i augusti i fjol som socialstyrelsen mottog anmälan från Karlskrona kommun. Den manlige sjuksköterskan uppträdde påverkad på sin arbetsplats. Mannen sluddrade, förblev liggande över ditt tangentbord och föll omkull när han försökte resa sig.

En kollega kontaktade mannens hustru som körde honom till psykiatriska kliniken. Där vårdades han för intoxikation och missbruk. Det framkom senare att mannen vid tillfället hade tagit Sobril, Imovane och Heminevrin.

Enligt den anmälan som gjordes till socialstyrelsen ansågs mannen vara en fara för patientsäkerheten.

Nu har saken utretts av inspektionen för vård och omsorg. Enligt de journalanteckningar som inspektionen tagit del av framgår det att mannen haft ett långvarigt alkoholmissbruk som med tiden tycks ha övergått i ett tablettmissbruk av lugnande mediciner.

I sin bedömning skriver de att det finns en risk för återfall i missbruk. Inspektionen beslutar därför att döma mannen till tre års prövotid.