Kolonistuga brinner – går inte att rädda

Publicerad

En kolonistuga står i brand i Sjöbo.

Räddningstjänst är på plats för att förhindra spridning – men stugan går inte att rädda.

– Det finns inga tecken på att det var någon i byggnaden, säger Måns Krook från räddningstjänst östra Skåne.

Larmet om branden kom in klockan 19.28. Då rapporterades det om en kolonistuga som stod i lågor.

– Den var övertänd när vi kom dit, säger Måns Krook.

Branden är fullt utvecklad och några möjligheter att rädda byggnaden finns inte.

Räddningstjänsten inriktar sig därför för att minimera risken för att branden ska sprida sig till intilliggande byggnader.

– De ska ha kontroll, enligt uppgift. Men byggnaden är helt förstörd, säger Måns Krook.

Räddningstjänst på plats

Varför branden startade går inledningsvis inte att säga.

Och det kommer ta några timmar innan den kolonistugan har brunnit till grunden. Till dess är räddningstjänsten kvar på platsen.

Någon person uppges inte ha varit i byggnaden när den tog fyr.

– Det finns det inga uppgifter om. Det finns inga tecken på det i nuläget.

– Vi stannar kvar så länge som det behövs, säger Måns Krook.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag