Kollegan: Han var en fantastisk människa

Publicerad

Omgivningen är förbryllad och chockad efter dödsskjutningen på Norra Fäladen.

Den universitetsanställde 26-åringen som misstänks ha skjutit ihjäl sin pappa på julafton hade ett gott renommé i Lund.

– Det verkade inte finnas några konstigheter alls. Men så kan det ju se ut på ytan, säger en person som kände de inblandade.

Såvitt känt var varken pappan eller sonen kända av polisen sedan tidigare. I stället hade de bra jobb på universitetet, och beskrivs som två väletablerade personer. Varför den 26-årige sonen, som för sin ålder har en bra befattning på universitetet, enligt polisen misstänkts ha skjutit ihjäl sin pappa utanför studentlägenheten på julafton är fortfarande ett mysterium.

– Det är en tragedi. Jag träffade pappan för någon månad sedan på en konferens. Då var allting bra, säger en kollega till pappan.

Han beskriver den döde mannen:

– Han var alltid mycket kunnig med egna sätt att se på saker. Nästan lite filosofisk, och en fantastisk människa. Social och öppen, säger kollegan.

"Vet inte vad som hänt"

Mindre är känt om sonen, den mordmisstänkte, alternativt dråpmisstänkte, 26-åringen. Men en person som träffat honom vid ett par tillfällen beskriver en person som var respekterad av sin omgivning - och ordentlig.

– Han hade ett gott renommé i Lund. Det verkade inte finnas några konstigheter alls. Men så kan det ju se ut på ytan, säger han.

Polisen misstänker att den 26-årige mannen sköt ner sin pappa med en pistol.

– Var han fick tag på den har jag ingen aning om, säger den bekante.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag