Kollegan: Han var en fantastisk människa

Omgivningen är förbryllad och chockad efter dödsskjutningen på Norra Fäladen.

Den universitetsanställde 26-åringen som misstänks ha skjutit ihjäl sin pappa på julafton hade ett gott renommé i Lund.

– Det verkade inte finnas några konstigheter alls. Men så kan det ju se ut på ytan, säger en person som kände de inblandade.

Såvitt känt var varken pappan eller sonen kända av polisen sedan tidigare. I stället hade de bra jobb på universitetet, och beskrivs som två väletablerade personer. Varför den 26-årige sonen, som för sin ålder har en bra befattning på universitetet, enligt polisen misstänkts ha skjutit ihjäl sin pappa utanför studentlägenheten på julafton är fortfarande ett mysterium.

– Det är en tragedi. Jag träffade pappan för någon månad sedan på en konferens. Då var allting bra, säger en kollega till pappan.

Han beskriver den döde mannen:

– Han var alltid mycket kunnig med egna sätt att se på saker. Nästan lite filosofisk, och en fantastisk människa. Social och öppen, säger kollegan.

"Vet inte vad som hänt"

Mindre är känt om sonen, den mordmisstänkte, alternativt dråpmisstänkte, 26-åringen. Men en person som träffat honom vid ett par tillfällen beskriver en person som var respekterad av sin omgivning - och ordentlig.

– Han hade ett gott renommé i Lund. Det verkade inte finnas några konstigheter alls. Men så kan det ju se ut på ytan, säger han.

Polisen misstänker att den 26-årige mannen sköt ner sin pappa med en pistol.

– Var han fick tag på den har jag ingen aning om, säger den bekante.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!