Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kolla in det häftiga huset – uppe bland takåsarna

Alla känner igen huset i Lund enligt mäklaren. Foto: DIAKRIT/Burt Songsby
Karlsson på taket, här spelad av Krister Henriksson, bor uppe bland takåsarna. Kanske kommer han på besök till huset i Lund? Foto: GÖTEBORGS STADSTEATER
På andra våningen finns en platsbyggd trappa upp till ett "tornrum". Foto: DIAKRIT/Burt Songsby
Vem har inte läst "Karlsson på taket" och drömt om att ha ett eget hus uppe i skyn? Foto: Highshot.se
I tornrummet kan man ha kontor eller sovrum, föreslår mäklaren. Foto: DIAKRIT/Burt Songsby
Per-Henrik Thurban, mäklare på HusmanHagberg. Foto: HusmanHagberg

Nu finns det en riktig speciell lägenhet till salu i Lund.

Lägenheten är nästan ett eget litet trevåningshus uppe på takåsarna – med tornrum, enorm terrass och två kök.

– Alla som bor i Lund känner till det här huset, säger mäklaren Per-Henrik Thurban på HusmanHagberg.

Det finns en hel del historiska och spännande byggnader i Lund. En som inte gått någon lundabo förbi är huset på Västra Mårtensgatan 1 – mitt i centrala Lund.

– Det finns ju inte så många sådana här ställen i Lund. Det är alltid trevligt med fina objekt, alla är ju intressanta på sitt sett men detta är lite annorlunda, säger Per-Henrik Thurban. 

Tre våningar yta

Huset som byggdes 1911 är inspirerat av en kyrka där vissa delar reser sig högre än resten – likt torn. Nu är en sådan lägenhet till salu.

– Det är en unik etagelägenhet mitt i centrum. Det finns inget som är i närheten av det i Lund när det kommer till storleken, utsikten och med den privata takterrassen, säger Per-Henrik Thurban. 

Lägenheten har hela åtta rum. Foto: DIAKRIT/Burt Songsby

Hela lägenheten består av två våningar högst upp i huset med ytterligare en trappa till en extra våning med ett extra "tornrum", där de tidigare ägarna haft kontor. 

Bostaden är 263 kvadratmeter stor med en 25 kvadratmeter stor takterrass som har fri utsikt över hela Lund. Lite "Karlsson på taket"-känsla blir det allt – som ett eget litet hus ovanför takåsarna.

Terassen är 25 kvadratmeter stor. Foto: Highshot.se

Kostar 13 miljoner

Lägenheten har 8 rum, tre balkonger och två fullt utrustade kök. Den har alltså gott om plats för en stor familj – eller kanske till och med ett extraordinärt flådigt kollektiv?

– De som varit intresserade är ganska blandat, både yngre och medelålders, med eller utan barn. De flera arbetar i Lund eller har anknytning till Lund och vill flytta tillbaka,  säger Per-Henrik Thurban. 

 

LÄS OCKSÅ: Nu kan du äga en egen fotbollsplan 

 

Det är i alla fall inte ont om sovplats i den stora lägenheten. Foto: DIAKRIT/Burt Songsby

Är du sugen på att slå till på lägenheten är det dock den stora plånboken som krävs – utgångspriset är 13 miljoner kronor. För det får du dock Lunds kanske finaste utsikt och gott om plats för nära och kära.

Utsikt över stora delar av Lund. Foto: DIAKRIT/Burt Songsby

– Det är inte så många lägenheter som säljs i föreningen så det är ett gyllene tillfälle. Vissa som har hört av sig har letat efter en stor lägenhet i centrala Lund i tio år utan resultat. Nu har man fått chansen, säger Per-Henrik Thurban. .

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!