Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kolla, är det ett spöke på mäklarens husbild?

Mixas ihop. När fotografen Micke Olsson från Husfoto till slut lägger samman alla bilderna till en bild syns plötsligt det mystiska "spöket". "Det är enkelt, allt är mitt fel", säger Micke Olsson.
Foto: Micke Olsson/Husfoto
Ägaren springer förbi. Under fotograferingen med olika ljusförhållanden kommer plötsligt husets ägare in i bild. Han fastnar på bild.
Foto: Micke Olsson/Husfoto
Tom vägg. Här är rummet som det är tänkt att visas. Inget märkligt syns, åtminstone inga spöken.
Foto: Micke Olsson/Husfoto

Bostadsannonsen för det gamla huset utanför Karlskrona omgavs plötsligt av ett mystiskt skimmer när uppmärksamma spekulanter upptäckte ett spöke i en av bilderna.

Det mystiska fotot har gjort stor succé på nätet där bilden har sysselsatt en rad nyfikna som försökt reda ut mystiken.

- Men det är enkelt, allt är mitt fel, säger "spökfotografen" Micke Olsson.

Buggamåla gård utanför Karlskrona är ett ståtligt rödmålat objekt med anor från 1800-talet och som nu är till salu.

Men det är inte tack vare sina egna egenskaper som mangårdsbyggnaden gör succé på nätet utan i stället är det tack vare en av mäklarens bilder som huset fått rejäl spridning på Facebook de senaste dagarna.

På en av bilderna från köket syns nämligen skepnaden av en man mot en vägg. Bilden har enligt Sveriges Radio Blekinge vållat så många frågor och vilda spekulationer att mäklaren, Mats Peterson, från Länsförsäkringar fastighetsförmedling valt att ta bort bilden från annonsen som ligger på nätet.

"Jag tror inte på spöken"

För lokalradion berättar mäklaren att han själv inte märkte av siluetten förrän en bekant hörde av sig och berättade att en bild hade en "mystisk sak i sig".

- Jag tror inte själv på spöken, så jag tänkte att det här har en teknisk förklaring. Men jag kunde inte förklara för mig själv vad som hänt, säger han i radion.

Ägaren sprang förbi

Och till tröst för alla spökrädda - visst finns det en teknisk förklaring. Fotografen Micke Olsson berättar för Kvällsposten att allt är hans fel och han förklarar också vad som hände vid fotograferingen.

- För att få fram det optimala ljuset tar vi många bilder som är likadana fast med olika exponering och sen läggs allt ihop till en bild, så kallad HDR-teknik. Men under fotograferingen sprang husets ägare förbi och han fastnade på bild och sen råkade han hamna i produktionen, säger Olsson som själv inte tror på spöken utan betraktar sig själv som det enda spöket i den här historien.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!