Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köldrekord i Helsingborg – kallaste natten sedan 1962

Per Holmberg: ”Vi ser inget riktigt högtryck”.
Det har regnat ovanligt mycket i sommar.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Natten mot fredag var den kallaste julinatten I Helsingborg sedan 1962.
Foto: TOMAS LEPRINCE

Sommaren 2020 fortsätter att vara ovanligt kall. Helsingborg uppmätte under torsdagsnatten ett köldrekord, rapporterar P4 Malmöhus. 

– Det är faktiskt den lägsta temperaturen sedan 1962, säger Fredrik Cronvall, meteorolog på SMHI. 

Under natten uppmättes i Helsingborg en temperatur på 6,6 grader, vilket är den lägsta julitemperaturen på nästan 60 år. 

– Det är faktiskt den lägsta temperaturen sedan 1962, säger Fredrik Cronvall, meteorolog på SMHI, till P4 Malmöhus. 

In mot landet sjönk temperaturerna dessutom ännu lägre. 

– In mot landet var det ännu kallare, säkert 4-5 grader lokalt. Men det är också normalt att det är kallare där, i just Helsingborg var det den kallaste natten på nästan 60 år, säger Fredrik Cronvall. 

Ostadigt väder väntas i helgen

Tidigare i veckan rapporterade Kvällsposten om att försommarens midsommarvärme inte ser ut att komma tillbaka under en överskådlig framtid. 

Istället kommer vädret vara fortsätt kyligt i Sydsverige, och under den kommande helgen väntas temperaturer mellan 15 och 19 grader. 

– Det ser ut att bli ostadigt. På fredag har vi ett djupt lågtryck som drar in med ökat molnighet, det kan komma stora mängder regn under fredagskvällen, det kan även bli väldigt blåsigt från fredag fram till söndag, säger Per Holmberg.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!