Foto: Christer Wahlgren
 Foto: Christer Wahlgren

Kockums lägger ner i Malmö

Publicerad
Uppdaterad
Anrika varvskoncernen Kockums överger Malmö och flyttar närmare 250 medarbetare till Karlskrona.
Anledningen är en omorganisation för att möta den kärva militära marina marknaden i Sverige och utomlands. Det är enligt Kockums informationschef Kjell Göthe också tufft på den civila varvsmarknaden.


Anställda informerade

Ledningen för Kockums diskuterar en flyttning över flera år. Alla anställda, även de i Stirling och Kockums Laboratorium, berörs. Alla eventuella nyanställningar kommer i fortsättningen att ske i Karlskrona.
Företaget har informerat de anställda och inlett förhandlingar med facken.
Hela varvskoncernen har 1 038 anställda: 712 i Karlskrona, 248 i Malmö och 78 på Muskö. I januari varslades 250 varvsanställda i Karlskrona om uppsägning. I april blev det klart att varslen utlöstes för 183 av medarbetarna.
Sedan januari 2005 tillhör Kockums tyska varvskoncernen Howaldtswerke Deutsche Werft (HDW) som i sin tur ingår i Thyssen Krupp-koncernen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag