Ko räddades ur bäck

Publicerad

På måndagen ramlade en ko ner i en bäck och kunde inte komma upp.

Lyckligtvis kunde räddningstjänsten få upp djuret.

– Kon är uppe nu och mår bra, säger Niklas Rosenberg, inre befäl på räddningstjänsten Halmstad.

Larmet om olyckan kom klockan 09.24 på måndagen. En ko hade trillat ner i en bäck och kunde inte ta sig upp själv. 

Olyckan inträffade i det lilla samhället Holm i Halmstads kommun. Räddningstjänsten och kons ägare fanns på plats.

– Vi använder en sele för att kunna lyfta upp kon och ägaren försöker hålla djuret lugnt, berättade Niklas Rosenberg, inre befäl på räddningstjänsten Halmstad.

"Kon mår bra"

Klockan 11.20 hade kon äntligen kommit upp ur bäcken. Någon veterinär behövde aldrig tillkallas, utan kon verkade må bra och var lugn både under och efter räddningen. 

– Kon är uppe nu och mår bra, säger Niklas Rosenberg.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag