Knivskuren vid livsmedelsbutik

Publicerad

En man knivskars sent på söndagskvällen vid en livsmedelsbutik i centrala Nybro.

Strax efter greps en annan man i närheten som misstänkt. Det verkar ha varit ett rånförsök.

Polisen fick in larmet från SOS klockan 21.20 och skickade patrull till Ica Kvantum på Bangatan i Nybro.

– Den skadade mannen hade utsatts för knivvåld eller skärvåld utomhus vid en livsmedelsbutik, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Region syd.

– Mannen har någon form av skärskada.

I närheten av platsen greps strax efteråt en man som misstänkt för dådet.

Fördes till Kalmar lasarett

Händelseförloppet var länge oklart men vid 23-tiden beslutade polisen att rubricera händelsen som försök till grovt rån och grov misshandel.

Den skadade mannen fördes i ambulans till Kalmar lasarett. Det finns ingen uppgift om hur allvarligt skadad han ska ha blivit.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag