Knivskuren fördes till sjukhus

Publicerad
Uppdaterad

En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren vid ett bråk på Stortorget i Hässleholm på lördagseftermiddagen.

En misstänkt gärningsman greps en liten bit därifrån.

Allmänheten ringde in och larmade om bråket klockan 14.16. En man skulle ha blivit knivskuren och gärningsmannen hade lämnat platsen.

Den skadade fördes i ambulans till sjukhuset CSK i Kristianstad medan polisen sökte efter mannen som misstänks ha knivskurit honom.

En polispatrull åkte också till sjukhuset för att om möjligt prata med målsägaren och säkra eventuella spår.

Hittades bakom stationen

Poliser på Stortorget förhörde vittnen och sökte efter föremål som gärningsmannen kunde ha slängt eller tappat.

– Han hittades bakom järnvägsstationen, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

– Den misstänkte gärningsmannen är i 20-årsåldern. Han har förts till polishuset i Kristianstad för förhör.

Det finns ingen uppgift om tillståndet för den knivskurne mannen. Brottsrubriceringen är heller inte fastställd.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag