Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Knivskadade eleven träffade klasskamraterna – via länk

Under tisdagen hängdes en banderoll upp för att kompisarna skulle skriva hälsningar.
Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: JENS CHRISTIAN

Den 16-årige pojke som skadades under knivdådet på NTI-gymnasiet i Kristianstad under måndagen har nu fått träffa sina klasskamrater igen – via länk från sjukhuset, skriver Kristianstadbladet.  

Under knivdådet på NTI-gymnasiet i Kristianstad på måndagsmorgonen skadades en elev allvarligt och en manlig lärare fick lindriga skador. En 16-årig pojke, vårdas fortfarande på sjukhus. Under onsdagen fick eleven dock träffa sina klasskamrater digitalt.  

Familjen berättar för Kristianstadbladet att pojken är på bättringsvägen. 

– Eleven har kunnat återse sina klasskamrater och lärare genom ett digitalt möte och alla är förstås mycket glada över det, säger Jenny Wahlberg, kommunikatör vid Academedia som driver skolan till P4 Kristianstad.

Läraren var under tisdagen tillbaka på skolan. 

– Han mår efter omständigheterna bra och tycker att det är skönt att vara med sina kolleger igen och fokusera på eleverna. Han har en stor stark vilja att vara med sin klass, säger Mattias Hammar, säkerhetschef hos skolkoncernen Academedia som driver skolan till Kristianstadbladet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!