Knivbeväpnade män rånade LSS-boende

Publicerad

Tre maskerade män rånade på fredagskvällen ett LSS-boende i centrala Malmö. Det fick ett par tusen kronor med sig därifrån.

– De ska ha varit beväpnade med kniv. En person blev lätt skadad, säger Kim Hild på polisens ledningscentral i Region syd.

Rånet anmäldes till polisen klockan 21.20. Det uppgavs att de tre männen – som var maskerade med så kallade rånarluvor – hade kommit in på gruppboendet på Storgatan och hotat personal och boende med kniv.

De är oklart hur männen lyckades ta sig in. Ett LSS-boende är inte öppet och åtkomligt för allmänheten.

– En man i personalen blev rånad på ett par tusen kronor. Han blev också lätt rispad på halsen, säger Lars-Gunnar Backemyr, inre befäl vid Malmöpolisen.

– Det finns eventuellt DNA-spår på mannens tröja.

Männen flydde till fots efter rånet. Flera polispatruller kom till platsen för att söka efter dem och utreda händelsen.

– Man försökte spåra med hund men det gick inte så bra. Det kan nog vara för mycket folk som rör sig i centrum, säger Kim Hild.

Ett LSS-boende är ett boende som är anpassat för personer med olika slags funktionsnedsättning. Det kan vara en utvecklingsstörning, autism, hjärnskada eller rörelsehinder. Boendet är frivilligt.

LSS betyder Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag