Foto: Jens Christian/Topnews.seFoto: Jens Christian/Topnews.se
 Foto: Jens Christian/Topnews.se
Foto: Jens Christian/Topnews.seFoto: Jens Christian/Topnews.se
 Foto: Jens Christian/Topnews.se
Foto: Jens Christian/Topnews.seFoto: Jens Christian/Topnews.se
 Foto: Jens Christian/Topnews.se

Knivbeväpnad man på flickors danslektion

Publicerad

Polisen tvingades skjuta varningsskott efter att en knivbeväpnad man vägrat lämna en lokal i Kristianstad.

Den 35-årige mannen som är skriven i Danmark är anhållen, misstänkt för försök till grov misshandel. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska mannen ha gått in på en danslektion för flickor.

– Det känns inte säkert, säger Elisabet, som bor granne med danslokalen.

Larmet till SOS kom klockan 19.05 på torsdagskvällen.

– En man tog sig in där det pågick någon slags kvällslektion. Han vägrade lämna platsen och när en polispatrull kom dit hade mannen en kniv som han vägrade att lämna ifrån sig, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter till Kvällsposten rör det sig om en lokal där det pågick danslektioner. Det vill polisen inte bekräfta.

Tio minuter efter larmsamtalet var polisen på plats och efter ytterligare 15 minuter var den knivbeväpnade mannen gripen.

Sköt varningsskott

Polisen sköt två varningsskott mot mannen, som trots det inte lämnade kniven ifrån sig. Först efter att polisen pepparsprayat honom kunde han handfängslas.

Mannen som uppges vara i 35-årsåldern greps och fördes till arresten. Enligt Kristianstadsbladet är mannen i 35-årsåldern och skriven i Danmark. Han ska inte vara känd av polisen sedan tidigare.

Efter händelsen spärrade polisen av ett större område runt danslokalen som ligger i centrala Kristianstad, samtidigt som de sökte av området med hundar. Vid 21.45-tiden hävdes avspärrningarna.

Uppträtt förvirrat

35-åringen misstänks för försök till grov misshandel. Detta för att han ska ha gått emot poliserna med en kniv. Den misstänkte mannen har under förhör som gjordes under natten uppträtt förvirrat rapporterar Kristianstadsbladet. Det finns misstankar om att han kan ha varit påverkad av någonting.

– Han förnekar brott. Han har inte avsikt att hota någon, säger Mikael Persson, till tidningen.

"Hörde: Släpp kniven"

Bengt Evertsson hörde skotten. Han driver galleriet Light grasp fine art studio, som ligger bredvid dansstudion, och hade vernissage under kvällen.

– Jag hörde uppskattningsvis, jag tror att det var tre skott, säger han.

– Jag låste gallerilokalen. Eftersom jag inte visste om de jagade någon, så fruktade jag för att de kanske skulle söka en tillflyktsort.

Elisabet, som bor granne med danslokalen, berättar att hon möttes av blåljus när hon kom hem. Hon frågade sin ex-pojkvän vad som hade hänt.

– Han hörde hur polisen skrek: "Släpp kniven". Sen hörde han skottlossning, två skott som sköts. Jag bor precis mittemot, det känns inte säkert, säger hon.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag