Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kniv i riksdagen ger dryga böter

Anna Tenje (M), kommunalråd i Växjö har fått böter på 32 000 kronor för att ha tagit med sig en kniv till riksdagen. Kniven var hennes son och låg kvar i väskan sedan hon glömt ta upp den. Foto: Privat

Tidigare i år hade kommunalrådet Anna Tenje (M) i Växjö med sig en morakniv till riksdagen efter att ha glömt kniven i en väska. 

Den glömskan kommer att kosta henne en hel del tusenlappar, skriver Smålandsposten.

Kvällsposten har tidigare rapporterat om Anna Tenjes misstag.

Chefsåklagaren Yvonne Rudinsson konstaterar att Anna Tenje gjort sig skyldig till brott mot knivlagen och har skrivit ut ett strafföreläggande.

– Det är inte tillåtet att bära kniv av den storleken på allmän plats och det har hon gjort. Det är bara att konstatera att hon gjort sig skyldig till brott mot knivlagen, säger vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson till Smålandsposten.

Straffet blir 50 dagsböter, sammanlagt 32 500 kronor, och 800 kronor i avgift till brottsofferfonden. Om Anna Tenje godtar strafföreläggandet blir det ingen rättegång.

Kommunalrådet hade av misstag fått med sig sin sons scoutkniv i väskan vid resan till Stockholm. Kniven upptäcktes inte vid flygplatsens säkerhetskontroll utan först i riksdagens säkerhetskontroll.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!