Knarkodlare avslöjad – via bild på Instagram

Bland bilderna figurerade krukor med något som var misstänkt likt meskalinkaktusar. På kontot fanns även bilder på Halmstadsbon själv i bar överkropp på balkongen.
Foto: POLISEN
Polisen la märke till att Halmstadsbon la ut bilder av en hemmaodlad meskalinkaktus på Instagram under ett drogvänligt alias.
Foto: POLISEN
Det var i september förra året som en polispatrull uppmärksammade Halmstadsbons bilder på Instagram.
Foto: POLISEN
Polisen genomförde en husrannsakan i mannens lägenhet. Då påträffades även "en mindre cannabisodling, marijuana och odlingsutrustning", enligt polisens förundersökningsprotokoll.
Foto: POLISEN

Polisen la märke till att Halmstadsbon la ut bilder av en hemmaodlad meskalinkaktus på Instagram under ett drogvänligt alias. En närmare titt på lägenheten avslöjade bland annat cannabisplantor på balkongen. Nu åtalas Halmstadsbon misstänkt för narkotikabrott.

Det var i september förra året som en polispatrull uppmärksammade Halmstadsbons bilder på Instagram. Bland bilderna figurerade krukor med något som var misstänkt likt meskalinkaktusar.

På kontot fanns även bilder på Halmstadsbon själv i bar överkropp på balkongen.

Med hjälp av kikare kunde poliserna konstatera att den avbildade plantan med kaktusen i stod i vardagsrumsfönstret hos den misstänkte Halmstadsbon. Med stöd av de iakttagelserna kunde polisen genomföra en husrannsakan i mannens lägenhet.

Då påträffades även "en mindre cannabisodling, marijuana och odlingsutrustning", enligt polisens förundersökningsprotokoll.

Odling i garderob

På polisens bilder syns bland annat en mindre odling i en garderob, två plantor på balkongen, fröer i kylskåpet och tillbehör som våg, rullpapper och pipa. Polisen fann även växtnäring, fläktar, spice och marijuana i hemmet.

I förhör medger Halmstadsbon att han odlat och brukat. Han förklarar dock att det handlar om bruk i medicinskt syfte för diagnoser han lider av.

"Han har gått igenom alla smärtstillande medel som står i FASS, men inget har hjälpt. Det enda som hjälper är cannabis och det är därför som han självmedicinerar mot detta".

Mannen åtalas misstänkt för narkotikabrott.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!