Klüft säljer sjöhuset - kan gå miljoner i vinst

Carolina Klüft kan göra flera miljoner i vinst när hon säljer sitt sjöhus.

För fem år sedan byggde Carolina och Patrik Klüft sitt drömhus vid Bastasjö utanför Karlskrona.

Nu ligger fastigheten ute till försäljning för knappt fem miljoner kronor.

Huset byggdes för framtiden, men för ungefär ett år sedan flyttade Carolina och Patrik Klüft från Karlskrona. Nu gör deras jobbsituation att de säljer fastigheten i Bastasjö.

– Det blir ohållbart i längden att bo och arbeta i Stockholm och ha ett hus i Karlskrona, säger mäklaren Arvid Nilsson på Mäklarhuset till P4 Kronoberg.

Men försäljningen har varit på gång ett tag. Redan i september 2012 var det klart att Carolina och Patrik Klüft skulle sälja huset i Karlskrona. Under fredagen lades fastigheten ut till försäljning på Hemnet.

"Byggd efter livsstil"

Paret köpte det gamla torpet i Bastasjö av Lyckeby ridskola i september 2007 för en knapp miljon kronor. Byggnaden revs och året därpå stod en enplansvilla på drygt 200 kvadratmeter där det gamla torpet en gång stått. Nu begär de knappt fem miljoner för fastigheten.

Förutom tomten finns även ett stall och ett gästhus. Förutom tomten finns även ett stall och ett gästhus. I sin beskrivning skriver mäklaren att det handlar om "en oas i toppskick". Mäklaren ger en bild av fastigheten som ett drömställe för den naturintresserade, men samtidigt med närheten till Karlskrona med bara tio minuter till city.

– De älskar verkligen det här huset och byggde det efter den livsstil de ville ha, säger Arvid Nilsson till radion.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!