Savoy Grill börjar hitta sin nya form när Kvällsposten, som första tidning, går husesyn i de mytomspunna lokalerna som renoverats och fått en rejäl ansiktslyftning inför premiären den 11 mars.
Den vackert lindblomsgröna dekoren, blomsterdekorationerna runt pelarna och det supermoderna köket som nu flyttar ut i matsalen.
Mer Malmö kan det knappast bli.
– Kolgrillen som just anlänt är själva hjärtat i verksamheten och kommer att placeras i det synliga, så kallade "show-köket", säger Niclas Billsten.
Johan P-krögare bakom satsningen
Bakom nysatsningen står Johan P-krögarna Joakim Nildson och Niclas Billsten samtidigt som Anneli Lindberg, även hon från Johan P, blir restaurangchef.
Två miljoner har renoveringen kostat och 20 nyanställda börjar snart jobba i köket och i den anrika matsalen.
– Vi vill förankra Savoy i vår tid, men inte glömma dess historia.
Och historier finns det gott om.
Fritiof Nilsson Piraten har skrivit om Savoy i "Bock i Örtagård", eller Hotell Horn, som det hette fram till 1902 då man, inspirerade av glamourösa Savoy i London, bytte namn.
Savoy på världskartan
1902 blev det Savoy och drygt 40 år senare var det dags för Lars och pappa Fritz Lendrop att ta över och lyfta Savoy mot nya, internationella höjder.
Piraten och efterkrigstidens stjärnor har sedan satt Savoy i Malmö på världskartan.
På den tiden kunde lokalbefolkningen frottera sig med kändisar som Brigitte Bardot, Anita Ekberg, Charles Azanavour, Judy Garland, Paris-designern Pierre Cardin, Sten Broman, Hasse & Tage och Povel Ramel.
Och givetvis Ernst-Hugo Järegård som jag hade nöjet att äta lövbiff, eller "elefantöra" som Ernst-Hugo sa när han beställde sin favoriträtt.
Och var skulle deckarduon Sjöwall Wahlöö förlägga mordet i "Polis, polis potatismos" om inte till just Savoy.
Malmös krogkarta förändras
Inför nysatsningen av Savoy Grill har Johan P-duon även man tagit över den klassiska festvåningen som också renoveras.
– Under en period kändes det som stan tog slut här nere, men nu förändras Malmös krogkarta. Nu får Malmö en ny restaurangstadsdel, säger Joakim.
– Savoy Grill, Marcus Samuelssons båda krogar i Clarion-skrapan, Skeppsbron, Kungliga Posten och Bistro Royal på Centralen.
Precis som det var på 80-talet då nöjesstråket gick från Adelgatan till Cafe Savoy och sen vidare över kanalen till O´Yes, tänker jag.
Prismässigt tänker man inte skjuta över mål. Man vill bli en folklig mötesplats där huvudrätterna kostar från 175 kronor och uppåt.
– När du beställer en entrecote plockar du själv vilka tillbehör du vill ha - bara sallad, kanske hemmagjorde pommes, såser etc.
Klassisk cocktailbar
Totalt kan Savoy Grill ta 120 matgäster. Man har öppet från frukost över lunch till middag och drinkar i den klassiska cocktailbaren senare på kvällen.
– Det öppnas många nya krogar i Malmö i dag men det är mest småkrogar med få sittplatser, vi vill bygga en krog som är lite större än vad vi normalt förknippar med Malmö.
Både Joakim och Niclas kommer från ett kök som bygger på fisk och skaldjur.
– Vårt fokus är grillen, vi har ju redan Johan P, men Savoy Grill kommer givetvis att även erbjuda fisk och skaldjur, en del grillat, säger Niclas.
– Men i början har vi allt fokus på kött och vår Josper-grill.
Er profilrätt?
– En "900 gram Porterhouse på ben" som för två personer kostar 550 kronor, säger Joakim.
Letar efter ostvagnen
Givetvis lanserar man även en "Savoy Grill Plate" som består av lamm, oxrygg, kyckling, kryddig korv och tre valfria tillbehör.
Men då kostar det 375 kronor, per person.
– Sen hoppas vi kunna hitta Savoys gamla ostvagn, den ska finnas här någonstans i huset.
Om inte annat så får Savoy/Elite Hotel-bossen Bicky Chakraborty leta upp den när han kommer ner.
Skämtar den nya Savoy-ledningen.