Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klappkatten Sören kelar för välgörenhet

TURNÉRAR. Lars Neveaus tar med sig Sören till marknader och mässor för att samla pengar till utsatta katter.
Foto: Mattias Mattisson

Klakebäck. Lars Neveau har samlat ihop över 160 000 kronor till förmån för hemlösa och utsatta katter - allt med hjälp av katten Sören.

- Han måste vara världens mest klappade katt, säger ägaren Lars Neveau, 64.

Katten Sören får en krona för varje gång en besökare på marknader och kattutställningar klappar honom. Tillsammans med ägaren Lars Neveus har Sören under två och ett halvt år fått ihop 160 000 kronor till katter som är mindre lyckligt lottade.

Pengarna går till olika organisationer för hemlösa katter.

- Några tusenlappar extra är till stor hjälp för de här ideella föreningarna och kan betala både viktiga mediciner och steriliseringar, säger Lars Neveus.

"Blir lite rörd"

Redan när Sören följde med på marknader som liten katt så älskade han att hoppa upp på disken för att bli klappad. Efter några år kom Lars Neveus på att allt detta kelande kunde ge en slant till andra katter. Oftast går pengarna till organisationer där Lars känner upphovsmännen, eftersom det finns många oseriösa aktörer där ute också.

- Vissa tar livet av katterna om de inte hittar ett nytt hem till dem efter någon månad.

Sören själv hämtades från ett katthem i Nybro när han var ett halvår gammal.

- Många vet hur illa sommarkatter och hittekatter har det och vill bidra. Vissa skänker 500-lappar direkt och då blir man lite rörd faktiskt.

På fredag fortsätter radarparet sin turné till en kattutställning i Varberg. Och Facebook-sidan för "Sören Fernström" fortsätter få fler anhängare. I skrivande stund gillar över 1 200 personer sidan.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!