Klämdes fast under last – avled av sina skador

Publicerad

En man i 35-årsåldern har avlidit av en arbetsplatsolycka på måndagen.

Mannen höll på att lasta av från något slags fordon när han plötsligt klämdes under lasten och avled, skriver Helsingborgs Dagblad.

Olyckan inträffade på måndagen på en gård utanför Helsingborg. Stefan Mårtensson vid polisens enhet för specialbrott, säger att mannen tillsammans med ytterligare personer var i gång med att lasta av en harv eller annan jordbruksmaskin från en lastbil.

– På något sätt kom han i kläm där, säger Stefan Mårtensson.

Den skadades arbetskamrater lammade omedelbart SOS som skickade dit en ambulans och räddningstjänst. Men mannens skador var så svåra att hans liv inte gick att rädda.

Vittnen ska förhöras efter dödsolyckan

Efter händelsen upprättades en polisanmälan.

– Vi måste titta på det här och se vad som hände, om det finns någon att lasta för det inträffade. 

Under utredningen ska vittnen förhöras och tekniska undersökningar göras.

Den avlidne mannens anhöriga har underrättats om det inträffade.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag