Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kjäll hyllas som en hjälte bland träningsvännerna

Kjäll, 57, dödades när han försökte stoppa rån
Patrik och Malin Braw är i sorg efter vännens för tidiga bortgång.
Foto: Privat
Kjäll var engagerad i crossfit, nu har vännerna gjort ett specialpass till hans ära.
Foto: Privat

Halmstadsbon Kjäll Gustafsson, 57, dödades när han försökte stoppa ett pågående rån i Gislaved.

Nu hyllar hans träningsvänner honom med ett specialdesignat träningspass.

– Vi kallade honom Bamsebjörnen. Han sa alltid att om man är stark måste man vara snäll, säger Malin Braw, vän till Kjäll och en av ägarna till Crossfit Svea i Halmstad.

Till helgen är det en vecka sedan Kjäll Gustafsson, 57, dödades när han försökte stoppa ett pågående rån på en restaurang i Gislaved. 

Många har reagerat på det brutala våldet och Kjäll hyllas som en hjälte i sociala medier.

Kjäll tränade på Crossfit Svea i Halmstad och nu har hans vänner och tillika ägarna av träningsanläggningen, Patrik och Malin Braw, specialdesignat ett hyllningspass till vännens ära. En så kallad wod, workout of the day. 

– Man plockar upp det som karaktäriserat personen och gör ett pass av det tillägnat honom. Imorgon ska vi hedra honom, han var en helt fantastisk människa, säger Patrik Braw.

Polisen misstänker att Kjäll försökte stoppa ett rånförsök när han blev dödad.
Foto: Privat

Kallades ”Bamsebjörnen”

Patrik Braw berättar att paret har träffat sina träningsvänner varje dag efter dådet för att prata om och minnas Kjäll.

– Det är väldigt sorgligt. Det har varit väldigt tufft att mista en av sina bästa vänner. Vi har varit hemma hos änkan till Kjäll här nu och ja det har varit väldigt tufft, säger Patrik Braw.

Malin Braw beskriver att Kjäll var väldigt omtyckt av alla i klubben och vad han än höll på med så släppte han allt om någon behövde hjälp eller råd.

– Vi kallade honom Bamsebjörnen. Han sa alltid att om man är stark måste man vara snäll. Han var väldigt snäll och hjälpsam, hade alltid ett roligt skämt på gång eller en stor kram för den som behövde. Det har varit en tuff vecka, säger Malin Braw.

Paret har bland annat tagit med Kjälls personbästa, hans favoritövningar och hans födelsedatum för att göra ett antal övningar. 

– Vi kommer prata mycket om honom innan vi kör i gång och ha tända ljus med hans foto och hans lyftarskor framme. Det kommer vara en känsla av att han är med där, säger Malin Braw.

Familjen deltar

Under fredagen kommer Kjälls träningskamrater samt två av hans söner samlas på Crossfit Svea och köra passet. Samtidigt kommer crossfitklubbar i städer över hela Sverige köra samma pass ”Hero Wod Kjäll” till hans ära.

– Det kommer vara jättefint, känslosamt med mycket gråt och tårar. Hela Sverige är engagerat i detta. Från Malmö till Umeå, så många som kommer köra det här passet och hedra Kjäll. För oss betyder det jättemycket, säger Malin Braw.

– Vi gör detta för att uppmärksamma att Kjäll stod upp för alla människor. Det är inte okej det som händer i samhället. Det här meningslösa brutala våldet måste få ett slut, säger Patrik Braw.

Parets specialdesignade pass till Kjälls ära ”Hero Wod Kjäll”
Foto: Malin och Peter Braw

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!