Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kiss spelar på Sweden rock

Gene Simmons och Paul Stanley när deras Kiss besökte Sweden rock år 2013.
Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN
Foto: @ JENS CHRISTIAN, JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN
Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN

De amerikanska hårdrocksikonerna Kiss spelar på Sweden rock festival.

Bandet är inbokade för en konsert i Norje den 7 juni. Övriga klara akter är bland andra Def Leppard, Skid Row och svenska At the Gates och Hammerfall.

Biljetterna till festivalen släpps den 1 november.

Sommaren är räddad, i alla fall om du gillar äldre män i smink med väloljade gitarrer i nypan och gudomliga riff innanför västen. Även i år kommer hårdrock, god mat, kall öl och riktiga toaletter att locka tiotusentals till den lilla ängen vid Norje utanför Sölvesborg. 

Och nu vet vi vad besökarna kommer att svinga sina välfriserade hårssvall till, nu har nämligen Sweden rock festival släppt de första banden inför sommarens festival.

Högst upp på 2019 års rocktron finner vi Kiss, som nästa år svänger förbi Norje på sin världsomspännande avskeds(?)-turné. 

"Två timmar av odödliga klassiker och den mest spektakulära scenshow de någonsin turnerat med" utlovas, enligt Sweden rocks hemsida.

Vildsint skuttande intill nämnda tron ser vi evigt unga och upproriska glamlegendarerna Skid Row. Klara är även Def Leppard och Ritchie Blackmores Rainbow. 

Biljettsläpp på torsdag

Några blågula bokningar sticker ut i detta första bandsläpp, till dessa hör sedvanligt bombastiska Hammerfall och Göteborgs tyngsta ångvält At the Gates.

Och den som inte hittar sin blytungs favorit i den här metallpaletten kan sluta snyfta, ytterligare 65 akter tillkommer innan det den 5 till 8 juni är dags att packa kappsäcken och styra kosan mot Blekinge.

På torsdag, den 1 november, släpps biljetterna och det gäller att vara ute i tid då plåtarna brukar gå som smör i solsken. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!