Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kiss på stående fot även för kvinnor

Frihet. En liten förpackning gör att kvinnor nu kan bete sig precis som männen.

Den sanna jämställdheten är här. 

Glöm krypande med nerdragna byxor i buskarna och långa toaköer.

Nu kan tjejer kissa bakom träden precis som killar.

Uppfinnaren Mette Falkenbring.

"Tisleten" är på frammarsch i Danmark. Mette Falkenbrink kallar sin uppfinning för ett jämställdhetsrör. - Det är en rolig men seriös produkt, säger hon.

Oljad och med servett

 En förpackning med en liten mojäng i oljad kartong och en våtservett gör att kvinnor kan stå upp och kissa var som helst, precis som män. Idén fick Mette Falkenbrink från engångtrattar till olja på bensinstationer. Efter justeringar till den kvinnliga anatomin har den enkla uppfinningen gjort succé. Förhandlingar har inletts med danska apoteket och även USA har visat intresse. - Vi har blivit kontaktade av representanter för Walmart. Vi kanske hamnar på Oprah Winfrey, säger Mette Falkenbrink. I Sverige har det varit lyssnarstorm på radioprogrammet "Ring P1" angående mäns rätt att stå upp och kissa. Initiativtagaren till debatten, Sven-Olof Sandberg är positiv till att även kvinnor nu ska kunna stå upp och kissa.

Glad för kvinnors skull

 - Jag är glad att jag är kille och slipper de här problemen, och man kan ju bara önska samma sak för kvinnor, säger han. Mette Falkenbrink har en produktiv vinter att se fram emot. - Jag ska kissa mitt namn i snön skrattar hon.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!