Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kira, 44, tände kaminen – då bröt eldkaoset ut

Danska Kira Eggers, 44, är en före detta modell som numera arbetar som personlig tränare och kostrådgivare. Foto: Privat
Efter olyckan konstaterades det att Kiras vänsterhand fått en andra gradens brännskada. Foto: Privat
Nu tvingas Kira Eggers, 44, skydda sin hand. Foto: Privat
På Kiras axel syns spår av hur hon brann. Foto: Privat

Kira Eggers, 44, skulle göra helgmyset ännu lite mysigare och tända kaminen i vardagsrummet. 

Plötsligt förvandlades den till ett eldklot – och Kira började brinna. 

– Elden stod plötsligt rakt ut mot mitt ansikte, jag lyckades inte flytta på mig innan flammorna nådde mig, berättar hon. 

Danska Kira Eggers, 44, är en före detta modell som numera arbetar som personlig tränare och kostrådgivare. Hon har en populär blogg och det är där som hon först skrev om elddramat i hemmet. 

Det var i lördags kväll när Kira, och hennes sambo stod och lagade mat, som olyckan var framme. I vardagsrummet har paret en etanolkamin och när Kira upptäckte att den slocknat ville hon tända den igen. 

– Jag visste att man ska vänta en viss tid innan man häller på ny etanol, jag har använt kaminen många gånger och följt det rådet. Men jag trodde inte att det hade gått så kort tid sedan den släckts. 

 

Kiras tröja har tydliga spår av branden. Foto: Privat

"Jag fick panik och skrek"

Hon fyllde på med etanol, och då hände det som inte får hända. Plötsligt slog lågorna upp mot flaskan som förvandlas till ett eldklot. Så här beskriver hon händelsen i sin blogg. 

"Jag kastar flaskan från mig, men då upptäcker jag att elden tagit tag i mina kläder. Jag backar snabbt och ser att jag brinner på armarna. Jag fick panik och skrek 'Jag brinner!' till Thomas".

Sambon kommer springandes, slänger maten han har i händerna på golvet, och lyckas slita av Kira kläderna på överkroppen. 

Men det var inte bara Kira som brann, mattor och andra textilier runt henne hade tagit eld. Kira beskriver hur hon och sambon Thomas springer omkring i panik och försöker släcka eldarna. Efter att de lyckats med det kom smärtan. 

– Jag springer ut i badrummet. Jag ser brännskador i håret, på halsen, ansiktet och på vänsterhanden. Det svider i ansiktet men det är inte så farligt. Handen är däremot svårt bränd. 

 

Kira får inte utsätta sin vänsterhand för solljus den närmaste tiden. Foto: Privat

Nu vill hon varna

Kira och sambon åker in till sjukhuset och senare på natten får hon reda på att hon har fått en andra gradens brännskada på handen som kommer ta tid att läka. 

– Jag måste gå med bandage i tio dagar och sedan får jag inte utsätta handen för solljus det närmaste året när hudcellerna jobbar. 

Några dagar senare mår Kira lite bättre. Hon har sålt sin etanolkamin, och vill uppmärksamma andra på hur viktigt det är vara försiktig när man använder en sådan. 

– Man ska vara uppmärksam. Går det illa så går det riktigt illa, och de där eldflammorna är inget man skojar om, säger hon till den danska tidningen BT

Nu är det bara en sak som gör henne lite deppig. 

– Det är så många fina och snälla människor som skriver till mig, man jag kan ju inte svara alla eftersom jag fortfarande har ont. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!