Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kim Walls föräldrar om det fina stödet: ”Folk har varit fantastiska”

”Folk har varit fantastiska”, säger Ingrid och Joachim Wall i en intervju på måndagen i ”Malou efter 10” på TV4. Foto: TV4
När rättegången mot Peter Madsen började i våras i Köpenhamn var det självklart att familjen skulle finnas där. ”Det bestämde vi tidigt för. Och när vi inte var där, fanns någon annan på plats. Kim skulle ha representation i rättssalen”, säger Ingrid Wall. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kim Walls föräldrar, Ingrid och Joachim, har fått stöd från människor över hela världen i sin sorg.

Det berättar de på måndagen i ”Malou efter 10”.

– De allra, allra flesta har visat stor empati, säger Ingrid Wall.

Kim Walls föräldrar, Ingrid och Joachim Wall, var på måndagen med i ”Malou efter 10” och pratade om sin nya bok – och om sorgen efter dottern.

”Boken om Kim Wall: När orden tar slut” började med Ingrid Walls dagboksanteckningar.

– Det hände så oerhört mycket, och det hände så snabbt. Så jag skrev för att ha kontroll, och av journalistisk instinkt. Jag började anteckna allt som hände, säger Ingrid Wall i TV4-programmet.

För Ingrid och Joachim Wall är boken ett sätt att beskriva det som de vill ska vara i fokus: Kim Walls liv och yrkesgärning.

– Vi har delat in tiden. Den goda tiden, innan den 10 augusti. Och den onda tiden som kom sedan – där det givetvis finns ljusglimtar. Men det som vi vill beskriva är den goda tiden, säger pappa Joachim Wall.

Familjen Wall hann ta sin traditionella bild

Den 10 augusti väcktes föräldrarna i Trelleborg av Kim Walls pojkvän som ringde dem tidigt – en minut över halv sex.

– Han var så skärrad och frågade om vi kunde tala engelska, för att inte missförstå. Om han inte hade varit så allvarlig, hade vi trott att det var ett skämt, säger Ingrid Wall.

LÄS MER: Kim Walls föräldrar berättar i Skavlan 

Bara några dagar tidigare hade familjen tagit sin traditionella familjebild. Ända sedan Kim och hennes bror Tom var små togs en sommarbild på familjen Wall på stranden – alltid med familjens hund.

Den här sommaren var det svårt att få ihop det, berättar Ingrid och Joachim. Kim var på språng, och Tom hade jobbat natt. Men till slut så lyckades alla fyra vara med på samma bild. Något som föräldrarna i dag är ”oerhört tacksamma” för.

De berömmer poliserna som hela tiden sett till att familjen fått veta detaljer om polisutredning först. 

Omgivningen har hjälpt och stöttat

Och inte minst sökandet efter Kim Walls kropp som trots motgångar fortsatte. På land, men framför allt till havs, med specialtränade hundar.

– Vi är otroligt tacksamma mot både de tvåbenta och fyrbenta poliserna. De gav aldrig upp, trots besvärligt väder och allting. Det är fantastiskt, säger Ingrid Wall.

Omgivningen har varit stöttande med få undantag, menar de. Ibland har de fått mat hemskickat, och så ett sms: ”Vi ville inte störa”.

– De allra, allra flesta har visat stor empati. Ett ytterst litet fåtal har gått över på andra sidan gatan när de ser oss. Det var vi beredda på för det är svårt att möta människor i sorg, säger Ingrid Wall och fortsätter:

– Folk har varit fantastiska.

När rättegången började i våras var det självklart att familjen skulle finnas där.

– Det bestämde vi tidigt för. Och när vi inte var där, fanns någon annan på plats. Kim skulle ha representation i rättssalen. Vi ville att den här mannen som är dömd i två instanser skulle se oss, och vi ville se honom, säger Ingrid Wall.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!