Foto: PER NILSSONFoto: PER NILSSON
 Foto: PER NILSSON
Foto: PER NILSSONFoto: PER NILSSON
 Foto: PER NILSSON

Kim Larsen drabbad av cancer – ställer in turné

Publicerad

Kim Larsen, 72, har drabbats av prostatacancer och ställer in sin kommande turné.

Sjukdomsbeskedet har tagit hårt på honom.

– Nu har han ett emotionellt helvete, säger Kim Larsens manager Jørn Jeppesen till Ekstrabladet

Sångaren – som betraktas som "Danmarks inofficiella nationalskald" och är omåttligt populär – tvingas ställa in sin kommande turné, uppger han själv på Facebook. 

Anledningen är att han har drabbats av prostatacancer. På Facebook skriver Kim Larsen om att cancerbeskedet kom i december förra året. 

– Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till både publik och arrangörer. Jag har blivit en gammal man och jag har tvingats inse att jag behöver längre tid för att komma i spelform igen. Men jag räknar bestämt med att vara tillbaka till sommaren, skriver han på Facebook.

Managerns ord om Kim Larsen

Kim Larsens turné skulle ha startat den 18 januari med tre utsålda konserter på Amager Bio. Enligt Ekstrabladet är hans första 27 konserter utsålda. 

Turnén skulle ha pågått fram till den 25 augusti – och skulle innehålla 50 konserter i Sverige, Danmark och Norge. 

Samtliga som köpt biljetter får pengarna tillbaka.  

https://www.facebook.com/KimLarsenOfficiel/posts/1633945236685803

Hans manager Jørn Jeppesen berättar för Ekstrabladet om hur Kim Larsen reagerat efter cancerbeskedet:

– Det tog hårt på honom. Det kan alla räkna ut, att det är chock att få ett sånt besked. Det var det för Kim och hans familj också.

Kim Larsen är fast besluten att komma tillbaka. 

– Han vill mycket gärna spela igen, och med tanke på situationen han är i, är han vid gott mod. Nu tar han ett halvår för att återhämta sig, säger Jørn Jeppesen till Ekstrabladet.

– Vi är övertygade om att han ska komma tillbaka – och det är han också. 

Kim Larsen lades in på sjukhus

I slutet av december förra året lades Kim Larsen in på Odense sjukhus. Då handlade det om komplikationer som uppstått i samband med en ny medicin, rapporterade danska medier.

Då kommenterades inte Kim Larsens sjukdomstillstånd. 

– I övrigt har vi inga kommentarer, skrev managern Jørn Jeppesen på Facebook. 

Den danska sångaren är en av Danmarks största och har även en stor fanskara i Sverige, inte minst efter åren i gruppen "Gasolin" (1969-1978), med låtar som "Hva´gør vi nu, lille du", "Kvinde min" och "Strengelegen". 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag