Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mördarens förklaring efter brutala mordet på Kevin

Mc-gänget Satudarahs medlemmar hedrade den mördade Kevin Andersen vid hans begravning. Många kom även till starten på rättegången.Foto: JONAS OLUFSON
Delar av den styckade kroppen packades i svarta resväskor.Foto: POLITIET
Väskorna och Ikeakassarna hittades i ett skogsområde av en motionscyklist.Foto: POLITIET
Rätten i Glostrup har planerat fem dagar för mordrättegången. Dom väntas den 7 december.Foto: TOMAS LEPRINCE

Under tung polisbevakning började på fredagen rättegången om mordet på den 25-årige danske mc-gängmedlemmen Kevin Andersen.

Hans kropp hittades i fyra delar, nerpackad i Ikeakassar och resväskor. Kevins kompis ska ha torterats och tvingats att utföra styckningen.

Kevin Andersen var fullvärdig medlem av mc-gänget Satudarah. Hans styckade kropp hittades av en cyklist i ett skogsområde i Ballerup i den västra utkanten av Köpenhamn den 5 september 2016.

Redan natten efter kom en 34-årig man in på en polisstation i Köpenhamn och anmälde sig själv. Över ett år senare ställs han nu inför rätta – åtalad för mord, brott mot griftefriden, olaga hot och olaga tvång.

46 skador på huvudet

Den döde hade misshandlats svårt – enbart på huvudet fanns 46 skador. 34-åringen medger att han dödat Kevin Andersen men hävdar att det skett i nödvärn.

Den åtalade säger att han och Kevin hade råkat i knivslagsmål i en lägenhet i Ballerup om en skuld som han hade till Kevin. I samband med detta råkade 34-åringen ta Kevins liv.

– Det är försvarets uppfattning att de skador som den åtalade hade i handen har tillkommit i ett knivslagsmål med Kevin, säger 34-åringens försvarare Jesper Storm Thygesen, enligt danska TV2.

Men åklagaren har rakt motsatt uppfattning.

"Mord", säger åklagaren

– Jag hävdar att det inte var självförsvar. Min uppfattning är att detta handlar om mord, säger åklagaren David Haar.

34-åringen ställs även till svars för att han ska ha torterat och tvingat Kevins 21-årige kompis att utföra styckningen av den döda kroppen.

Kompisen fick flera knivhugg i nacken, ett sticksår i vänster överarm, snitt i båda mungiporna och två snitt över halsen.

Han tvingades därefter packa likdelarna i blå Ikeakassar och två svarta resväskor. Han kördes sedan ut i skogen för att dumpa det hela.

Mc-gänget är på plats

Utanför rätten i Glostrup samlades Kevin Andersens gängkompisar från Satudarah. Polis var på plats för att utföra personkontroll på alla mc-killarna.

Det anses att den åtalade 34-åringen behöver skyddas under rättegången.

Under eftermiddagen fick han själv redogöra för vad som hade hänt i hans lägenhet. Han grät när han berättade om slagsmålet, uppger Ekstrabladet.

– Jag kämpade för mitt liv. Han sa att skulle döda mig, snyftade 34-åringen.

Rätten har planerat fem dagar för mordrättegången. Dom väntas den 7 december.