Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kevin, 23, fick 400 000 följare på några månader

Se några av Tiktok-stjärnan Kevin Bangs klipp på Tiktok
Kevin Bang började med Tiktok för runt nio månader sedan efter en vadslagning med sin syster.Foto: Kevin Bang
Nu gör han succé med över 400 000 tusen följare: ”Det är logiskt tänkande och psykologi kring vad folk gillar”.Foto: Press/Active Productions
Till en början la Kevin Bang upp 4 videos om dagen - nu har han gått ner till 2.
Tiktok är en kinesisk app som gjort succé världen över men också kritiserats.Foto: HAYOUNG JEON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

På nio månader har 23-åriga Kevin Bang från Värnamo nått 2 miljoner svenskar med sina komedisketcher på appen Tiktok.

Nu berättar han om hur han lyckades och delar med sig av sina bästa tips.

– Jag vill få folk att skratta och göra folk glada, säger Kevin Bang.

Det har inte ens gått ett år sedan Kevin Bang för första gången laddade ner den populära videoappen och han har redan fått över 420 000 följare. 

Det hela började i början av året när han slog vad med sin syster om att han skulle få 10 000 följare på en månad. 

– Jag fick bara 5000 men då sa jag att jag i stället skulle få 100 000 under 2020. Jag hade lagt upp en strategi för hur jag skulle göra, säger Kevin Bang.

I början publicerade han fyra videos per dag, testade runt och försökte komma fram till vad följarna gillade. Det har blivit många dansvideos, som ”hur folk dansar på klubben” och jämförelser mellan svenskar och vietnameser. Hans föräldrar är nämligen från Vietnam.

– Man känner typ av vad följarna gillar och sedan bakar jag in det med min personlighet. Folk tycker om relaterbart content och lite komedisketcher, säger Kevin Bang.

Pappans uttryck gjorde succé

Ett av hans återkommande uttryck på appen är ”jeplafyfan” som även omvandlats till en populär hashtag. Det började med att han härmade hur hans pappa brukade svära på svenska med vietnamesisk brytning.

– Han gick bort för 13 år sedan. Han ville säga något neutralt men ändå vara arg på svenska. Det har blivit en grej av det. Idag säger alla det, jag träffade en unge i dag som berättade att hela hans skola säger det. Min familj tycker det är roligt att det blivit en sån dum grej alla säger. Det lite speciellt för mig på grund av min pappa, det är fint att komma ihåg min farsa så. Ett fint minne liksom, säger Kevin Bang.

”Jag tycker om Stockholm, folk jobbar hårt och har stora drömmar men jag är inte så het på bollen att flytta dit än”.Foto: Kevin Bang
Sedan starten har Kevin Bang lagt upp 550 videos.Foto: Skärmdump Tiktok
Så här kan det se ut på Kevin Bangs Tiktok. Han skapar ofta videor på relaterbara teman.Foto: Skämdump Tiktok

Efter 9 månader med appen kan han i dag nu försörja sig på sitt konto. Men det var först nyligen som han började göra samarbeten. Nu är han mitt uppe i att flytta från Värnamo till Kalmar med sin flickvän.

– Mitt mål är att jobba med denna typ av content och ge tillbaka till folket. Anledningen till att jag håller på är för att jag vill få folk att skratta och göra folk glada. Det betyder mer än något annat, pengar har aldrig varit i fokus. Allt har gått så snabbt så det är svårt att säga vad man vill. Har jag växt till 400 000 följare på nio månader så är allting möjligt, säger Kevin Bang.

Har jobbat med svenska artister

I somras var han en av sju svenska Tiktok-profiler som under två veckor fick flytta in på Hotell Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Det var musikföretaget Universal music som startade Nordens första Tiktok-hus. Där fick han tillsammans med svenska artister och de andra kreatörerna göra olika aktiviteter och ta fram innehåll i appen.

– Hela upplevelsen var riktigt grym och för mig som är från lilla Värnamo var det fett sjukt och superkul, säger Kevin Bang.

Han berättar att hans mest virala video har nått ut till 2 miljoner svenskar, och tror att hans framgång delvis beror på att tänka strategiskt men också att han är väldigt engagerad i följarna. Annars är han helt självlärd.

– Jag går med det i huvudet nästan alla dygnets timmar. Jag tänker hela tiden på content, sociala medier, idéer. Det tar extremt mycket tid men man ser det inte som ett jobb utan som något roligt, säger Kevin Bang, och fortsätter:

– Att jag har gjort det här från Värnamo gör att alla andra kan tänka att man inte måste vara från Stockholm för att sådant här ska hända.

 

Så får du följare på sociala medier – Kevin Bangs tips:

Gör det för att det är roligt och skit i vad folk tycker och tänker. ”Det är alltid det första jag brukar säga till folk, det måste vara genuint”. 

Publicera minst en video varje dag men lägg gärna ut så mycket du kan. 

Engagera dig i dina följare. ”Jag sitter och svarar på 500 kommentarer varje dag”.

Luta dig inte tillbaka för att du gjort en viral video. Du behöver göra fler för att lyckas.

Håll koll på analysen av kontot för att se när följarna är aktiva.

Kolla på vad andra gjort och kom fram till vad för typ av content du gillar. 

Orka. ”Det är lätt att säga men det är krävande att göra så många videos om dagen. Det gäller att man har roligt”.

Slutligen: bara börja. ”Man lär sig å vägen, det var det jag gjorde i början.”

Fakta

Namn: Kevin Bang
Ålder: 23
Bor: Värnamo men snart i Kalmar

Familj: Mamma och syster i Värnamo, bror i Göteborg, flickvännen Olivia.
Gör: Kreatör på sociala medier. Driver kontot @kevinbang på Tiktok.

Läraren My i Helsingborg gör succé på Tiktok:

 

 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!