Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kennelägaren knockades när hundvalparna stals

Polisen har arbetat med fallet i en månads tid.Foto: ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Det fanns hundar som inte stals, den här från en tidigare valpkull lämnades kvar på kenneln.Foto: JENS CHRISTIAN / JENS CHRISTIAN

Rånarna trängde in i bostaden och både misshandlade kennelägaren och stal sex  hundvalpar som bara var sju veckor gamla.

På tisdagen greps och anhölls fyra personer efter en stor polisinsats, som misstänkta för dådet utanför Kristianstad.

Den minst sagt udda händelsen inträffade den 9 januari mot en kennel i Önnestad utanför Kristianstad.

Vid händelsen ska kennelägaren, en kvinna, ha misshandlats svårt. Hon fördes senare i ambulans till centralsjukhuset i Kristianstad.

Kvinnan ska själv ha berättat hur tre män kommit till gården och överrumplat henne genom att spreja rödfärg i ansiktet på henne. 

Sedan ska förövarna ha bundit fast kennelägaren med silvertejp och utsatt henne för en svår misshandel,

Tog sex hundar

Innan gärningspersonerna lämnade fastigheten valde förövarna dessutom att ta med sig sex av elva golden retriever-valpar. Hundarna var vid det tillfället endast sju veckor gamla.

Ägarens mamma fanns också på plats och upptäckte att dottern var nedslagen och blödde från bakhuvudet.

Händelsen gavs stor uppmärksamhet i medier. 

Flera personer har nu gripits och anhållits misstänkta för delaktighet i det grova rånet mot kenneln i Önnestad. Gripandena skedde efter en stor polisinsats.

De aktuella personerna greps på en plats i Skåne, dock utanför Kristianstad. Polisen vill inte berätta hur de misstänkta ställer sig till anklagelserna.

Fyra greps

– Tre är anhållna misstänkta för delaktighet i det grova rånet i Önnestad. Ytterligare en är misstänkt för häleri. Och vi har valpar i beslag, säger Tommy Börjesson på polisen i Kristianstad till Kristianstadsbladet. 

Polisen har i en månads tid arbetat intensivt med ärendet. På tisdagen skedde ett genombrott som ledde till att sammanlagt fyra personer kunde gripas.

Enligt polisen är tre personer anhållna misstänkta för delaktighet i det grova rånet mot kvinnan i Önnestad. Ytterligare en person har gripits och delgetts misstanke för häleri.

Polisen bekräftar också att man anträffat flera av valparna i livet. De har nu tagits om hand och de första rapporterna säger att hundarna mår bra. 

Saknas flera hundar

Alla stulna valpar ska dock inte ha anträffats i nuläget, enligt polisen.

Från polisens sida efterlyser man nu hjälp med uppgifter från de som möjligen köpt flera av de stulna valparna.

– Vi vill gärna ha hjälp av personer som har köpt en golden retriever-valp efter den nionde januari. Kanske kände man lite grann att affären inte gick helt rätt till, säger Tommy Börjesson på polisen i Kristianstad till Kristianstadsbladet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!