Katten Sigrid blev bara 8 månader gammal. Foto: PrivatKatten Sigrid blev bara 8 månader gammal. Foto: Privat
Katten Sigrid blev bara 8 månader gammal. Foto: Privat
Emil Lindström saknar sin katt. Foto: PrivatEmil Lindström saknar sin katt. Foto: Privat
Emil Lindström saknar sin katt. Foto: Privat
Kulan gjorde ett hål stort som en femkrona i kattens luftstrupe Foto: PrivatKulan gjorde ett hål stort som en femkrona i kattens luftstrupe Foto: Privat
Kulan gjorde ett hål stort som en femkrona i kattens luftstrupe Foto: Privat

Katten Sigrid sköts till döds – med luftgevär

Publicerad
Uppdaterad

Katten Sigrid hade just börjat få gå ute själv. När ägaren Emil Lindström, 19, kom hem hittade han henne blödande på trappan, kippandes efter luft. 

Hon hade blivit skjuten med ett luftgevär.

– Det känns tomt. Hon var en speciell katt och ville alltid vara med, säger Emil Lindström om Sigrid som senare fick avlivas.

Emil Lindström, 19, bor i Klippan med sin familj. För några månader sedan blev han kattägare till en mycket speciell liten katt som fick namnet Sigrid.

– Hon var alltid glad och pigg. Vad man än gjorde så ville hon vara med och se vad man höll på med, säger Emil Lindström.

Tisdagen den 11 april tog Sigrids korta liv slut. 

"Hål i strupen stort som en femkrona"

Eftersom att katten bara var åtta månader gammal hade hon precis börjat få gå ute själv. Innan Emil Lindström skulle åka och handla en kort stund släppte han ut henne från bostaden på Färgaregatan i Klippan.

– När vi kom tillbaka hem låg hon på trappan och kunde knappt andas och hon blödde från halsen. Då körde vi till djursjukhuset.

Katten Sigrid sköts med luftgevär.

Sigrid fick ligga kvar över natten men när hon röntgades upptäckte man att katten träffats av en kula från ett luftgevär. Hon hade ett hål stort som en femkrona i luftstrupen och hennes liv gick inte att rädda. Katten Sigrid fick avlivas dagen efter beskjutningen.

– Det var inte roligt. Man hade kunnat ha förståelse för om katten blivit påkörd men inte att någon kan vara så ond och skjuta henne med flit. 

Polisanmält djurplågeri

Nu vågar familjen knappt släppa ut sin andra katt. Händelsen är polisanmäld, rubricerad som djurplågeri. Emil vill uppmana Klippanbor att hålla ögonen öppna och höra av sig till polisen om de ser något misstänkt.

– Det finns annars tyvärr inte mycket att göra när folk är så dumma i huvudet att de gör så här, säger Emil Lindström.

Emil Lindström har inga planer på att skaffa en ny katt i nuläget och saknaden efter Sigrid är märkbar.

– Det känns tomt när man kommer hem och ingen kommer och hälsar på en och vill kela, säger Emil Lindström.

 

Nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag