Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Katten Sigrid sköts till döds – med luftgevär

Katten Sigrid blev bara 8 månader gammal.Foto: Privat
Emil Lindström saknar sin katt.Foto: Privat
Kulan gjorde ett hål stort som en femkrona i kattens luftstrupeFoto: Privat

Katten Sigrid hade just börjat få gå ute själv. När ägaren Emil Lindström, 19, kom hem hittade han henne blödande på trappan, kippandes efter luft. 

Hon hade blivit skjuten med ett luftgevär.

– Det känns tomt. Hon var en speciell katt och ville alltid vara med, säger Emil Lindström om Sigrid som senare fick avlivas.

Emil Lindström, 19, bor i Klippan med sin familj. För några månader sedan blev han kattägare till en mycket speciell liten katt som fick namnet Sigrid.

– Hon var alltid glad och pigg. Vad man än gjorde så ville hon vara med och se vad man höll på med, säger Emil Lindström.

Tisdagen den 11 april tog Sigrids korta liv slut. 

"Hål i strupen stort som en femkrona"

Eftersom att katten bara var åtta månader gammal hade hon precis börjat få gå ute själv. Innan Emil Lindström skulle åka och handla en kort stund släppte han ut henne från bostaden på Färgaregatan i Klippan.

– När vi kom tillbaka hem låg hon på trappan och kunde knappt andas och hon blödde från halsen. Då körde vi till djursjukhuset.

Katten Sigrid sköts med luftgevär.

Sigrid fick ligga kvar över natten men när hon röntgades upptäckte man att katten träffats av en kula från ett luftgevär. Hon hade ett hål stort som en femkrona i luftstrupen och hennes liv gick inte att rädda. Katten Sigrid fick avlivas dagen efter beskjutningen.

– Det var inte roligt. Man hade kunnat ha förståelse för om katten blivit påkörd men inte att någon kan vara så ond och skjuta henne med flit. 

Polisanmält djurplågeri

Nu vågar familjen knappt släppa ut sin andra katt. Händelsen är polisanmäld, rubricerad som djurplågeri. Emil vill uppmana Klippanbor att hålla ögonen öppna och höra av sig till polisen om de ser något misstänkt.

– Det finns annars tyvärr inte mycket att göra när folk är så dumma i huvudet att de gör så här, säger Emil Lindström.

Emil Lindström har inga planer på att skaffa en ny katt i nuläget och saknaden efter Sigrid är märkbar.

– Det känns tomt när man kommer hem och ingen kommer och hälsar på en och vill kela, säger Emil Lindström.

 

Nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.