Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Katt dog efter våldtäkt – förövaren på fri fot

Under tisdagen hörde en förkrossad ägare av sig till Kattfotens katthem i Halmstad. Hon hade hittat sin katt allvarligt skadad. OBS: Katten på bilden är fotograferad i ett annat sammanhang.Foto: Frank Rumpenhorst / Epa / Tt
Kattfotens katthems inlägg på Facebook.

OBS! Den här artikeln publicerades den 6 november 2014 men har nu fått ny spridning på nätet.

HALMSTAD. Under måndagen hittades en katt svårt skadad i Halmstad. Den hade blivit penetrerad så allvarligt att den fick avlivas.

Nu letar polisen efter gärningsmannen.

 

Under tisdagen hörde en förkrossad ägare av sig till Kattfotens katthem i Halmstad. Hon hade hittat sin katt allvarligt skadad. Skadorna ska ha uppstått i samband med att katten blev så våldsamt penetrerad att den till följd av de invärtes skadorna som uppstod senare fick avlivas.

– Vi fick ett meddelande från en ledsen ägare som berättade att den hittat sin katt knappt vid livet, berättar Mia Karlsson från Kattfotens katthem för Expressen.

"Föremål stort som en femkronas omkrets"

Enligt Mia uppgav ägaren att katten enligt veterinären ska ha blivit penetrerad med ett föremål stort som en femkronas omkrets.

– Jag har aldrig hört talas om något sådant här innan, säger Mia men tillägger att de under det senaste året haft problem med kattplågeri i Halmstadsområdet.

– Vi har anmält fall av till exempel katter som blivit rakade, sparkade och injicerade med olika saker. Men det har aldrig lett till något.

Polisen bekräftar anmälan

Den här gången har en anmälan om djurmisshandel upprättats av ägaren själv, något som bekräftas av polisen.

– Det stämmer att vi har fått in en anmälan om djurmisshandel, säger Gith Thedvall, kommunikatör vid Hallandspolisen.

I anmälan uppger ägaren att hon hittat katten på grannens tomt och att det såg ut som att den var placerad där medvetet.

Är det vanligt med den här typen av brott i ert polisområde?

– Nej, det är inte vanligt. Vi har fått in 16 anmälningar om djurplågeri det senaste året, men då är alla typer inräknade, säger Thedvall och fortsätter:

– Men något allvarligt som det här fallet har jag aldrig hört talas om, det är mycket allvarligt.

Svårt att hitta gärningsmannen

Trots att polisen ofta har svårt att utreda den här typen av fall då bevis och spår ofta saknas, så menar Thedvall att det är extremt viktigt att ändå anmäla.

– Man ska absolut anmäla alla fall av djurplågeri och bortsprungna husdjur.

Thedvall menar att de inte har något större förhoppning om att hitta gärningsmannen då spår saknas, men att de om det framkommer något nytt självklart kommer att se över det igen.