Under tisdagen hörde en förkrossad ägare av sig till Kattfotens katthem i Halmstad. Hon hade hittat sin katt allvarligt skadad. OBS: Katten på bilden är fotograferad i ett annat sammanhang. Foto: Frank Rumpenhorst / Epa / TtUnder tisdagen hörde en förkrossad ägare av sig till Kattfotens katthem i Halmstad. Hon hade hittat sin katt allvarligt skadad. OBS: Katten på bilden är fotograferad i ett annat sammanhang. Foto: Frank Rumpenhorst / Epa / Tt
Under tisdagen hörde en förkrossad ägare av sig till Kattfotens katthem i Halmstad. Hon hade hittat sin katt allvarligt skadad. OBS: Katten på bilden är fotograferad i ett annat sammanhang. Foto: Frank Rumpenhorst / Epa / Tt
Kattfotens katthems inlägg på Facebook.Kattfotens katthems inlägg på Facebook.
Kattfotens katthems inlägg på Facebook.

Katt dog efter våldtäkt – förövaren på fri fot

Publicerad

OBS! Den här artikeln publicerades den 6 november 2014 men har nu fått ny spridning på nätet.

HALMSTAD. Under måndagen hittades en katt svårt skadad i Halmstad. Den hade blivit penetrerad så allvarligt att den fick avlivas.

Nu letar polisen efter gärningsmannen.

 

Under tisdagen hörde en förkrossad ägare av sig till Kattfotens katthem i Halmstad. Hon hade hittat sin katt allvarligt skadad. Skadorna ska ha uppstått i samband med att katten blev så våldsamt penetrerad att den till följd av de invärtes skadorna som uppstod senare fick avlivas.

– Vi fick ett meddelande från en ledsen ägare som berättade att den hittat sin katt knappt vid livet, berättar Mia Karlsson från Kattfotens katthem för Expressen.

"Föremål stort som en femkronas omkrets"

Enligt Mia uppgav ägaren att katten enligt veterinären ska ha blivit penetrerad med ett föremål stort som en femkronas omkrets.

– Jag har aldrig hört talas om något sådant här innan, säger Mia men tillägger att de under det senaste året haft problem med kattplågeri i Halmstadsområdet.

– Vi har anmält fall av till exempel katter som blivit rakade, sparkade och injicerade med olika saker. Men det har aldrig lett till något.

Polisen bekräftar anmälan

Den här gången har en anmälan om djurmisshandel upprättats av ägaren själv, något som bekräftas av polisen.

– Det stämmer att vi har fått in en anmälan om djurmisshandel, säger Gith Thedvall, kommunikatör vid Hallandspolisen.

I anmälan uppger ägaren att hon hittat katten på grannens tomt och att det såg ut som att den var placerad där medvetet.

Är det vanligt med den här typen av brott i ert polisområde?

– Nej, det är inte vanligt. Vi har fått in 16 anmälningar om djurplågeri det senaste året, men då är alla typer inräknade, säger Thedvall och fortsätter:

– Men något allvarligt som det här fallet har jag aldrig hört talas om, det är mycket allvarligt.

Svårt att hitta gärningsmannen

Trots att polisen ofta har svårt att utreda den här typen av fall då bevis och spår ofta saknas, så menar Thedvall att det är extremt viktigt att ändå anmäla.

– Man ska absolut anmäla alla fall av djurplågeri och bortsprungna husdjur.

Thedvall menar att de inte har något större förhoppning om att hitta gärningsmannen då spår saknas, men att de om det framkommer något nytt självklart kommer att se över det igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag