Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Katastrof-Karre" fyller 60 - mitt i kaoset

Katastrof-Karre.
För 25 år sedan blev han Katastrof-Karre med alla skåningar. I dag, mitt i det skånska snökaoset, passar Karsten Erichs på att fylla 60 år.
Det har gått några år sedan du brakade in i våra stugor via lokalradion?– Ja, det var vintern 78-79 som ju var mycket tuff. Dåvarande Radio Malmöhus-chefen, Gary Engman, hade varit över i USA och studerat hur man gör bra lokalradio med action, helikoptrar och annat.

Många minnen

Karsten Erichs fick uppdraget av Gary: – Förbered dig noga inför nästa oväder och håll dig beredd. Några särskilda minnen som lever kvar, så här drygt 25 år efteråt?– Oh, ja. Alla människor som ringde och rapporterade om allt mellan himmel och jord. Där satt jag som en förmedlande länk. Kändes bra. Några barn i Sjöbo tog mod till sig och ringde Radio Malmöhus: – Vi är ensamma hemma. Mamma jobbar på Lunds lasarett och kan inte ta sig hem. Landshövdingen hörde nödropet och lät hämta mamman i en helikopter... – Det var en fin tid, man kände verkligen att man gjorde nytta, framhåller Karsten Erichs.