En terminal på Kastrups flygplats har spärrats av. Foto: Mathias øgendal
En terminal på Kastrups flygplats har spärrats av.  Foto: Mathias øgendal

Polisen undersökte föremål vid flygplan

Publicerad

Polisen spärrade av en del av Kastrup under tisdagsmorgonen efter att ett misstänkt farligt bagage upptäckts.

Det visade sig senare vara ofarligt. 

– Jag kan bekräfta att det skett en incident och en del av terminal 2 har evakuerades, sa Martin Bro, kommunikatör vid Kastrups flygplats, kort efter händelsen. 

Larmet om det misstänkt farliga föremålet kom in till den danska polisen vid halv sju på morgonen. Efter att polisen anlänt till platsen spärrades en del av terminal 2 av på flygplatsen.

Samtidigt stängde check-in – som i sin tur påverkade flygtrafiken eftersom ingen kunde checka in sitt bagage. 

– Check-in vid terminal 2 är avstängd, så ja, det här påverkar flygtrafiken från Kastrup, sa Martin Bro under morgonen. 

Ofarligt föremål 

Det misstänkta farliga bagaget visade sig efter några timmar vara helt ofarligt och vid nio-tiden släpptes både personal och resenärer in i terminalen igen. 

– Vid en närmare undersökning visade det sig att det inte var misstänkt farliga föremål i bagaget, säger Jens Jespersen vid Köpenhamnspolisen, enligt danska medier. 

Samtidigt fortsatte polisen sin insats. I samråd med piloten som skulle flyga planet som bagaget skulle på undersöktes flygplanet. Enligt polisen var undersökningen rutinmässig, och man misstänkte inte att något farligt föremål fanns på. 

Kaos efter avspärrningen

Vid efterspelet till händelsen har ett smärre kaos uppstått. 16 avgångar har försenats och cirka 1600 passagerare har påverkats. Många resenärer bokads om till andra flyg 

Dessutom ringlade sig köerna långa på flygplatsen när resenärerna väl släpptes tillbaka till terminal 2 på Kastrup.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag