Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Silvana Imam anklagas – kastade basketboll i huvudet på publiken

Silvana Imam. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Publiken när Silvana Imam spelade i Göteborg. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Silvana Imam är fortsatt i skottgluggen efter scenerna under hennes konsert på Malmöfestivalen förra veckan.

Artisten har nu polisanmälts efter att ha kastat en basketboll i huvudet på en kvinna i publiken.

Kvällsposten har tidigare berättat om den anmälan som upprättats mot artisten Silvana Imam i samband med hennes spelning på Malmöfestivalen förra veckan.

Då uppmanade artisten publiken att ta sig upp på scen, vilket gjorde att uppemot 100 personer också gjorde så.

Till följd av kaoset skadades en kameraman och en anmälan om framkallande av fara för annan upprättades, detta då det var stor risk att andra ur scenpersonalen, publiken eller artisten själv skulle fara illa.

Träffade kvinna

Under måndagen dök en ny anmälan upp angående skandalkonserten.

Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling berättar:

– Under konserten ska artisten ha kastat ut en basketboll i publikhavet och den ska ha träffat en kvinna i 20-årsåldern i huvudet, säger han och fortsätter:

– Hon var inte beredd och uppger i anmälan att hon ska ha lidit av huvudvärk och yrsel. Hon hade ont i nacken också. Hon kräktes omedelbart efter att det här inträffade också.

Riskerar fängelse

Det finns nu en anmälan om vållande till kroppsskada.

Norling vill inte uttala sig om vilken typ av påföljder detta kan innebära för artisten. Men med en enkel sökning på Google kan man se att den möjliga straffsatsen för vållande till kroppsskada är allt mellan böter till sex månaders fängelse.

Hur går ni vidare med detta?

– Vi har som bekant ytterligare en anmälan upprättad angående den här konserten och den gäller fara för annan. I den kommer vi att titta på tillgängligt filmmaterial för att se exakt vad det är som har skett. Samma sak gäller i detta fallet.

Svarade i mejl till Kvällsposten

Efter incidenten gällande den skadade kameramannen skrev Silvana Imam ett mejl till Kvällsposten:

”Malmö, ni vet hur mycket jag älskar er eller hur? Igår på encore-låten valde jag att ta upp folk på scen men kunde inte förhindra att så pass många kom upp. Jag ville fira med er. Under hela förra turnén tog jag upp folk på scen under samma låt och tänkte köra en favorit i repris så att säga. I stunden tänkte jag inte på att jag gick emot restriktionerna. 

Jag och mitt team har pratat med Malmöfestivalen samt bett om ursäkt till personen i personalen som kom till skada. Personen ifråga har meddelat att hen trots allt är okej efter omständigheterna. Viktigt att påpeka är att ingen har blivit nedtrampad eller blåslagen som det påståtts i media och av polis, men jag vill verkligen be om ursäkt om folk i fotodiket tyckte att det blev obehagligt. Jag var bara så glad över att ha klarat spelningen när jag dagarna innan hade tappat min röst. Publikens energi gav mig liv under varje sekund av spelningen. Älskar er.”