Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Daniela vann 4,5 miljoner – efter kassörskans miss

Det här är de största spelvinsterna i Sverige någonsin.
Daniela Krabbe visar upp vinsten – 15 000 kronor i månaden i 25 år.Foto: Svenska Spel
Daniela Krabbe valde lott nummer 13 – hennes turnummer.Foto: TV4

Kassörskan slog in fel och Daniela Krabbe, 61, betalade sex kronor för mycket – då fick hon en trisslott som kompensation.

Lotten visade sig göra Daniela Krabbe 4,5 miljoner kronor rikare.

– Man trodde inte det var sant, säger hon.

Hässleholmsbon Daniela Krabbe fick en skraplott som kompensation för ett felköp i en matbutik. Vad kassörskan inte visste om var att hon just delat ut 4,5 miljoner kronor.

– Jag hade köpt ett 12-pack mineralvatten och sedan såg jag att de hade råkat scanna in ytterligare en flaska. När jag sa till fick jag tillbaka pengarna, runt sex kronor, och en trisslott som kompensation för misstaget, säger Daniela Krabbe.

Den värdefulla lotten stoppade hon i plånboken, och kom ihåg den först några veckor senare.

– Jag skrapade och såg tre klöver. Man trodde inte det var sant, det är svårt att ta in. Jag trodde det var fel, tänkte ”ser jag verkligen rätt”.

Turnumret: nummer 13

Men rätt var det – Daniela blev en av de lyckliga som fick åka upp till Stockholm och skrapa triss i Nyhetsmorgon på TV4. Daniela Krabbe valde nummer 13 – det klassiska otursnumret, men inte för Daniela.

– Jag har italienska rötter och i Italien är det faktiskt ett turnummer, så det har det alltid varit för mig, säger hon. 

Daniela Krabbe får en kram från TV4 Nyhetsmorgons programledare Anders Philblad efter storvinsten.Foto: TV4

Efter att ha skrapat landade vinsten på 15 000 kronor i månaden i 25 år – sammanlagt, 4,5 miljoner kronor.

– Det är helt fantastiskt, det känns jättebra. Man var ju nervös men de på Svenska spel som tar hand om det är så proffsiga och allt funkade jättebra.

 

LÄS OCKSÅ: Christine, 27, från Värnamo tog hem miljonvinsten på Triss 

 

I dag jobbar hon som ekonom på ett husföretag och vinstpengarna kommer hon använda till att bara njuta av pensionen.

– Jag har inte hunnit tänka så mycket men framför allt kommer jag gå i pension lite tidigare nu. Gå ner i tid och bara använda pengarna till att ha det bra.

Foto: Skärmdump