Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kasper, 30, avled i danska tågolyckan

Kasper Brix Bærndt är det första offret för den danska tågolyckan vars namn blivit känt, eftersom hans syster publicerat minnesord på Facebook. Foto: PRIVAT
Tre män och fem kvinnor omkom i tågolyckan på Stora Bält öpå onsdagsmorgonen. Foto: TIM K. JENSEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Kasper Brix Bærndt, 30, var en av de åtta personer som blev offer för tågolyckan i Danmark på onsdagsmorgonen.

Han är det första offret vars namn blivit känt.

"Vi är alla fyllda av saknad", skriver hans syster i ett inlägg på Facebook.

Tre män och fem kvinnor omkom i tågolyckan på Stora Bält. Kasper Brix Bærndt är den förste vars namn blivit känt, eftersom hans syster publicerat minnesord på Facebook.

– 2019 har börjat förfärligt. Min käre bror Kasper Brix Bærndt har brutalt tagits ifrån oss i tågolyckan, skriver systern på Facebook.

– Vi alla i familjen är djupt tagna och fyllda av saknad. Jag har mist en bror, en barndomskamrat och en stark, vacker och duktig man.

– Det känns orättvist, overkligt och som en helt onödig olycka.

Arbetade på Grönland

Enligt nyhetsbyrån Ritzau var Kasper Brix Bærndt född i Hjørring på norra Jylland. 2016 flyttade han till Nuuk på Grönland där han arbetade på hälsodepartementet.

Enligt systern stod han dock i begrepp att flytta hem till Jylland igen.

– Livet är så oförutsägbart. Vi gladde oss åt att Kasper skulle flytta tillbaka till Jylland från Grönland i år. Nu blev verkligheten något helt annat, skriver systern.

Under torsdagen har dansk polis meddelat att alla de tre män och fem kvinnor som avled i tågolyckan var danska medborgare.

"Sätt värde på era kära"

Men deras identiteter har inte offentliggjorts.

– Vi i familjen sänder vår varma medkänsla till de andra offrens anhöriga i denna svåra tid, skriver Kasper Brix Bærndts syster.

– Kom ihåg att sätta värde på era kära medan ni har dem. Visa dem att de är älskade och ta hand om dem så gott ni kan. Kära Kasper, vi sparar alla goda minnen. För alltid.

Kvällsposten har varit i kontakt med systern som inte vill intervjuas. Men hon har godkänt att Kvällsposten återger hennes text från Facebook. 

Saknad på sitt gym

Kasper Brix Bærndt tränade crossfit på ett gym i orten Nuuk. Ledningen för CrossFit Inua har också skrivit minnesord över honom på Facebook:

"Det är med stor sorg vi har erfarit att Kasper Brix Bærndt tyvärr har omkommit i den förfärliga tågolyckan i Danmark. Kasper, som vi känner honom här på Inua, var mycket omtyckt och känd som en lugn och skicklig crossfit-utövare som utvecklats otroligt positivt."

"Vi kommer att sakna Kaspers närvaro på CrossFit Inua och vi sänder våra djupaste kondoleanser till Kaspers familj och vänner. Heder över hans minne."